A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Bhagavad-gítát India Bibliájának tartják. Ez az egyik legnépszerűbb szentírás, amely nemcsak a hinduk körében, de az egész világon rendkívüli tiszteletnek és érdeklődésnek örvend. E könyv a Mahábhárata című óind eposz legfontosabb része, amely a védikus szentírások lényegi tanításainak összefoglalása. A 18 fejezetből és 700 versből álló művet filozófusok, irodalmárok, történészek és az abszolút tudás után kutató emberek sokasága tanulmányozza. Cselekményének keretéül az ötezer évvel ezelőtt lezajlott kuruksetrai csata szolgál, amely a Pándava- és a Kaurava-dinasztiák között dúlt. A hagyomány szerint a tizennyolc napig tartó csatában mintegy 64 millió ember pusztult el. Bár a modern tudomány e csatát pusztán allegorikusnak, jelképesnek tekinti, a védikus kultúra követői úgy tartják, hogy valódi történelmi eseményről van szó.
A Bhagavad-gítában Ardzsuna, a kiváló harcos lelki tanítómesterének fogadja el Krisnát, az Istenség Legfelsőbb Személyiségét. Beszélgetésük a csata előkészületei közepette zajlik, miközben a két hadsereg harcra vágyva felsorakozott már a csatamezőn. Ardzsuna az ellenség táborában barátait és rokonait látva hirtelen elveszti harci kedvét, s megzavarodik kötelességét illetően. Ekkor Krisna elmondja nagyszerű tanításait, amelyek a védikus tudás végső következtetései.
Első tanításában rámutat, hogy az élőlény nem azonos anyagi testével, hanem örök lélek, aki csupán átmenetileg került az anyagi test börtönébe. Krisna elmondja Ardzsunának, hogy az élet tökéletessége a Legfelsőbb Úr előtti teljes meghódolás, s arra ösztönzi őt, hogy: Gondolj mindig Rám, légy a bhaktám, imádj Engem, ajánld hódolatodat Előttem! Így kétségtelenül eljutsz Hozzám. Ezt megígérem neked, mert nagyon kedves barátom vagy.
A Bhagavad-gíta a védikus tudás lényege, s úgy mondják, ha valaki a hiteles tanítványi láncolaton keresztül sajátítja el a benne rejlő transzcendentális tudást, tökéletessé teheti az életét.

Az eredeti Bhagavad-gitá címmel is megjelent.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  12.5 x 19 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  814
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9789171497901
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:


  TAGS:
  Online A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van ebook, könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van FB2, Download A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van PDF , Download A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van MOBI, Online A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van könyvet, ingyenes letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van IPhone, Online könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van PDF, ingyenes A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van DJVU, ingyenes letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van TXT, letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van RTF, Online A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van FB2 , e-könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések TXT, ingyenes A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések könyvet, e-könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van download MOBI, letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van IPad, olvas A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van MOBI, olvas A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van DOC, ingyenes A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van AWZ, Download e-könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van iPad , ingyenes A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van DJVU, Download A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van DVD, olvas A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van TXT, Book A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések DJVU, A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések könyvet ingyenes, A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések könyvet pdf ingyenes, A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van pdf ingyenes, A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van letöltések könyvet epub ingyenes, A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply