A civilizáció ára letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A közgazdaságtani gondolkodás mai fő áramlatai sok szempontból a felvilágosodás univerzalista tudományeszményének örökösei. Olyan általános összefüggéseket és törvényszerűségéket hirdetnek, melyek az ígéret szerint minden emberi közösségben egyformán érvényesek és alkalmazhatók. A geopolitikai gondolkodásmód segít felismerni az ilyen univerzális (egész pontosan: univerzalista) eszmények mögött megbúvó rejtett hatalmi érdekeket, dominanciaviszonyokat. A közgazdasági modellek univerzális
érvényességébe vetett hit tehát a globalizáció egyik legfontosabb hajtóereje, ideológiai muníciója. Ezzel szemben a következetes geopolitikai gondolkodás rávilágít arra, hogy ezek az elképzelések többé-kevésbé maguk is adott történelmi és társadalmi szituációk derivátumai.

Jeffrey D. Sachs a tengerentúlon az egyik legismertebb közgazdasági bestsellerszerző, magyarul mégis csak pár rövidebb tanulmánya (például az Átmenet tervgazdálkodásból a piacgazdaságba című nagyhatású esszé) látott eddig napvilágot. A civilizáció ára segítségével a mi térségünkben legnagyobb befolyással bíró gazdasági ideológiát, az amerikai típusú kapitalizmust is mintegy belülről tanulmányozva ismerhetjük meg legjobban; ennek alapján pedig eldönthetjük, hogy mit hogyan veszünk át, illetve rostálunk ki belőle. Ehhez nyújt páratlan segédeszközt Sachs könyve, amely az amerikai típusú kapitalizmusról (a korporatokráciáról) írt szenvedélyes kritikájában egy boncmester éleslátásával mutatja ki az amerikai gazdasági berendezkedés belső gyengeségeit, ugyanakkor s ez nem mellékes szempont megoldásokat is kínál a felvetett problémákra.

Az Oikumené Könyvekkel a hazai közgazdasági gondolkodás és szaknyelv fejlődéséhez szeretnénk hozzájárulni. Tudománypolitikai (és ezen keresztül geopolitikai) érdekünk fűződik ahhoz, hogy magyar nyelven is hozzáférhetővé váljanak a legnépszerűbb angolszász közgazdasági szerzők művei. Ezáltal mintegy belülről tanulmányozhatjuk ezeket a közgazdasági elméleteket. Megértjük, hogy pontosan milyen problémákra adnak választ, milyen társadalmi igények hívták életre őket. Az így felismert társadalmi- gazdasági mintákat lehetőségünk nyílik összevetni a saját társadalmi valóságunkkal, és ezáltal jobban látjuk azt is, hogy mit vegyünk, és mit ne vegyünk át ezekből az elméletekből. Nem mindegy az sem, hogy amit végül átveszünk, azt hogyan alkalmazzuk a saját társadalmunkban, figyelembe véve a saját hagyományainkat és geopolitikai helyzetünket is. Ez lehet a sorozat legfontosabb társadalmi és geopolitikai nyeresége.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A civilizáció ára ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A civilizáció ára ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  330
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  336 gr
  ISBN:
  9789636936570
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2688006 / 1159270
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A civilizáció ára ebook, könyvet A civilizáció ára FB2, Download A civilizáció ára PDF , Download A civilizáció ára MOBI, Online A civilizáció ára könyvet, ingyenes letöltések A civilizáció ára IPhone, Online könyvet A civilizáció ára PDF, ingyenes A civilizáció ára DJVU, ingyenes letöltések A civilizáció ára TXT, letöltések A civilizáció ára RTF, Online A civilizáció ára FB2 , e-könyvet A civilizáció ára letöltések TXT, ingyenes A civilizáció ára letöltések könyvet, e-könyvet A civilizáció ára download MOBI, letöltések A civilizáció ára IPad, olvas A civilizáció ára MOBI, olvas A civilizáció ára DOC, ingyenes A civilizáció ára AWZ, Download e-könyvet A civilizáció ára iPad , ingyenes A civilizáció ára DJVU, Download A civilizáció ára e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A civilizáció ára DVD, olvas A civilizáció ára TXT, Book A civilizáció ára letöltések DJVU, A civilizáció ára letöltések könyvet ingyenes, A civilizáció ára letöltések könyvet pdf ingyenes, A civilizáció ára pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A civilizáció ára pdf ingyenes, A civilizáció ára letöltések könyvet epub ingyenes, A civilizáció ára ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply