A csata arca letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A világszerte az egyik legtöbbet olvasott hadtörténeti munka, A csata arca 1976-ban jelent meg először angolul, és azóta sok nyelven és sokszor kiadták. A szerző, John Keegan akkoriban a Királyi Akadémia hadtörténet-tanára volt, és A csata arca volt az első könyve, amellyel azonnal nagy jelentőségű életműve talán legfontosabb darabját is megalkotta. Az évtizedes oktatói tapasztalat és a katonákkal – köztük a második világháborút csapattisztként megjárt, és addigra a brit hadsereg vezetőivé emelkedett főtisztekkel – töltött sok idő sajátos gondolatokat sugallt a szerzőnek.
Az kezdte érdekelni, mit és hogyan tesznek a közkatonák, a tiszthelyettesek és a csapattisztek a katonai mesterség gyakorlása közben, mert a hadtörténetírás addig inkább a királyok és a vezérek háborújára összpontosított. Keegan szakít a győztesek ügyét igazoló történetírás évezredes hagyományával, de azzal a hagyománnyal is, amelyik a visszatekintés bölcsességével – és az íróasztal biztonságos fedezékéből – az események eleve elrendelt, logikus láncának, valamiféle gigászi sakkjátszmának, a politika folytatásának más eszközökkel szereti láttatni a háborút. Emberi és materialista hadtörténet ez, utóbbi nem a szó szánalmas ideológiai értelmében, hanem úgy, hogy Keegan azt vizsgálja: az adott anyagi (topográfia, haditechnikai, élelmezési, egészségügyi stb.) feltételek mellett mit tehettek, és mit nem tehettek meg a katonák, valamint azt, hogy egy adott társadalom milyen hadsereget állít ki. Elemzi továbbá a csata mint fegyveres összecsapás és mint történelmi jelenség változásait az évszázadok során. Agincourt, Waterloo és a Somme-i offenzíva első napja döntő jelentőségű, sokszor megírt összecsapás, de ahogyan Keegan tekint rájuk, az olyasfajta változást indított el a hadtörténetírásban, amilyet Einstein és társai munkássága a fizikában.

Sir John Keegan1934-ben született Londonban, 2012-ben hunyt el. Tanulmányait a King’s College-ban, a Wimbledon College-ban és az oxfordi Balliol College-ban végezte. Ő a legnagyobb hatású brit hadtörténész, és vitán felül jelentős életművet alkotott: részben a kiemelkedően történelemtudatos brit tisztikar oktatójaként (1960-tól 1986-ig tanított a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, és ő alapította a War Studies intézetet), részben a brit sajtó (1986-tól a Daily Telegraph védelmi rovatvezetője) és a kormány sokszor meghallgatott katonai szakértőjeként, a nagy sikerű és olvasmányos könyveiről nem is beszélve. A Royal Society of Literature tagja, Cambridge-től Princetonig számos egyetem vendégprofesszora. Keegan azon ritka történészek közé tartozik, akiknek egyszerre adatott meg a kutató pedáns szorgalma, az eredeti gondolkodás képessége és a világos, sőt szórakoztató írás tehetsége. Fő művei közül A csata arca, A parancsnoklás álarca, A hadviselés története, A tengeri hadviselés története, A második világháború, Az első világháború, A háborús felderítését Az amerikai polgárháború megjelent magyarul is; Az amerikai polgárháború és A csata arca(2., javított kiadásban) az Akadémiai Kiadó gondozásában.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A csata arca ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A csata arca ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  420
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  452 gr
  ISBN:
  9789630593717
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2236770 / 1091553
  Fordító:


  TAGS:
  Online A csata arca ebook, könyvet A csata arca FB2, Download A csata arca PDF , Download A csata arca MOBI, Online A csata arca könyvet, ingyenes letöltések A csata arca IPhone, Online könyvet A csata arca PDF, ingyenes A csata arca DJVU, ingyenes letöltések A csata arca TXT, letöltések A csata arca RTF, Online A csata arca FB2 , e-könyvet A csata arca letöltések TXT, ingyenes A csata arca letöltések könyvet, e-könyvet A csata arca download MOBI, letöltések A csata arca IPad, olvas A csata arca MOBI, olvas A csata arca DOC, ingyenes A csata arca AWZ, Download e-könyvet A csata arca iPad , ingyenes A csata arca DJVU, Download A csata arca e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A csata arca DVD, olvas A csata arca TXT, Book A csata arca letöltések DJVU, A csata arca letöltések könyvet ingyenes, A csata arca letöltések könyvet pdf ingyenes, A csata arca pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A csata arca pdf ingyenes, A csata arca letöltések könyvet epub ingyenes, A csata arca ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply