A dinamit regénye letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Hálás feladat regényt írni Alfréd Nobelről, a dynamit feltalálójáról, az elszánt politikai ügynökökkel trafikáló üzletemberről, az első nemzetközi fegyver-, és hadianyag-kartell megalapítójáról, aki fiatal korában Shelleyért rajong, élete vége felé pacifista kongresszusokon szónokol, és a mindenre kapható üzletember mohóságával gyűjtött vagyonának jövedelmét, végrendeletileg a tudományok, az irodalom nagyjaira, valamint a béke önzetlen harcosaira hagyja. De a ,,hálás" feladatoknak az a rossz tulajdonságuk, hogy gyakran csábítják az írót a könnyebb megoldások felé. Csak önfegyelem, s mértéktartás mentheti meg az ilyen téma íróját. És Vághidi Ferenc megmenekült… Mert nem akart többet, mint szűkszavúan beszélni egy ember életéről, akit csak annyira tart ,,érdekes embernek", amennyire mindenki az, aki társadalmi helyzete következtében mások életét irányíthatja. Nem analizálgatja Nobelt, s nem kutatja a dynamitgyáros végrendeletében megnyilvánuló szándék lélektani indokait. Messzire elkerüli azt az önkényes és naiv magyarázatot, mely szerint Nobel azért fogalmazta meg így testamentumát, hogy élete tevékenységéért vezekeljen. Vághidi szerint a gesztus mögött nincs szándék, csak szeszély, ,,a szép lelkeskedő, örök humánum felé vágyódó dilettáns szeszélye", s hogy a Nobel-díj azzá lett ami, az elsősorban Skandinávia érdeme, amely egy ködösen megfogalmazott, szakszerűtlenül és naivan végiggondolt szándékból ilyen nagyszerű intézményt fejlesztett.A Könyv Magyarul!


Letöltések A dinamit regénye ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dinamit regénye ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789633987636
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2688165 / 8125278
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online A dinamit regénye ebook, könyvet A dinamit regénye FB2, Download A dinamit regénye PDF , Download A dinamit regénye MOBI, Online A dinamit regénye könyvet, ingyenes letöltések A dinamit regénye IPhone, Online könyvet A dinamit regénye PDF, ingyenes A dinamit regénye DJVU, ingyenes letöltések A dinamit regénye TXT, letöltések A dinamit regénye RTF, Online A dinamit regénye FB2 , e-könyvet A dinamit regénye letöltések TXT, ingyenes A dinamit regénye letöltések könyvet, e-könyvet A dinamit regénye download MOBI, letöltések A dinamit regénye IPad, olvas A dinamit regénye MOBI, olvas A dinamit regénye DOC, ingyenes A dinamit regénye AWZ, Download e-könyvet A dinamit regénye iPad , ingyenes A dinamit regénye DJVU, Download A dinamit regénye e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dinamit regénye DVD, olvas A dinamit regénye TXT, Book A dinamit regénye letöltések DJVU, A dinamit regénye letöltések könyvet ingyenes, A dinamit regénye letöltések könyvet pdf ingyenes, A dinamit regénye pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dinamit regénye pdf ingyenes, A dinamit regénye letöltések könyvet epub ingyenes, A dinamit regénye ePub könyvet letöltések ingyenes.