A fejedelmek kormányzásáról letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A középkor legnagyobb keretsztény filozófusának államelméleti írása. Első magyar fordítás.

* * *

Ez a polgárok egymás közötti érintkezése szempontjából is hasznosabb, mert az a város, amely a maga fenntartásához a kereskedők sokaságát igényli, arra kényszerül, hogy külföldiekkel folyamatosan együtt éljen. Ám az együttélés a külföldiekkel nagymértékben megrontja a várost, Arisztotelész tanítása szerint, amelyet a Politika című művében fejtett ki, mivel a más törvények és szokások mellett felnövekedett külföldiek szükségképpen a mi polgáraink erkölcseitől eltérő módon tevékenykednek, és így midőn a polgáraink a külföldiek példájára hasonló cselekedetekre éreznek késztetést, a polgárok egymás közötti érintkezése zavart szenved.
Továbbá, ha maguk a polgárok kezdenek kereskedéssel foglalkozni, számos bűn számára nyílik út. Mivel ugyanis a kereskedők törekvése leginkább a hasznot, a nyereséget tűzi ki célnak, a kereskedési gyakorlat által a polgárok szívébe költözik a kapzsiság, amiből az következik, hogy a városban mindenből árucikk lesz, a hűség szertefoszlik, csalásokba kezdenek, a közjót megvetik, mindenki csak a maga hasznát keresi, az erényekre már nem törekednek, mivel az erény tisztelete nem kapja meg a jutalmát, ezért az ilyen városban a polgárok egymással való érintkezése szükségszerűen megromlik.

* * *

…amint egykor minden siracusai Dionysius halálát kívánta, egy özvegyasszony folyton azért imádkozott, hogy Dionysius sértetlen legyen és életben maradjon. Amikor a tirannus ezt megtudta, megkérdezte, miért teszi ezt. Akkor az özvegyasszony ezt mondta: Amikor fiatal lány voltam, és gonosz tirannus uralkodott felettünk, az ő halálát kívántam, de miután megölték, valamivel rosszabb következett utána; nagyon sokat reméltem attól, hogy vége lesz uralmának. Harmadik uralkodóként téged kaptunk, és az uralkodásod számunkra még az előzőknél is rosszabbul kezdődött. Ha tehát te is elpusztulsz, a te helyedbe egy még rosszabb tirannus lép.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A fejedelmek kormányzásáról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A fejedelmek kormányzásáról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  244
  Borító:
  RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  350 gr
  ISBN:
  9786155601293
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2693601 / 1163281
  Fordító:


  TAGS:
  Online A fejedelmek kormányzásáról ebook, könyvet A fejedelmek kormányzásáról FB2, Download A fejedelmek kormányzásáról PDF , Download A fejedelmek kormányzásáról MOBI, Online A fejedelmek kormányzásáról könyvet, ingyenes letöltések A fejedelmek kormányzásáról IPhone, Online könyvet A fejedelmek kormányzásáról PDF, ingyenes A fejedelmek kormányzásáról DJVU, ingyenes letöltések A fejedelmek kormányzásáról TXT, letöltések A fejedelmek kormányzásáról RTF, Online A fejedelmek kormányzásáról FB2 , e-könyvet A fejedelmek kormányzásáról letöltések TXT, ingyenes A fejedelmek kormányzásáról letöltések könyvet, e-könyvet A fejedelmek kormányzásáról download MOBI, letöltések A fejedelmek kormányzásáról IPad, olvas A fejedelmek kormányzásáról MOBI, olvas A fejedelmek kormányzásáról DOC, ingyenes A fejedelmek kormányzásáról AWZ, Download e-könyvet A fejedelmek kormányzásáról iPad , ingyenes A fejedelmek kormányzásáról DJVU, Download A fejedelmek kormányzásáról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A fejedelmek kormányzásáról DVD, olvas A fejedelmek kormányzásáról TXT, Book A fejedelmek kormányzásáról letöltések DJVU, A fejedelmek kormányzásáról letöltések könyvet ingyenes, A fejedelmek kormányzásáról letöltések könyvet pdf ingyenes, A fejedelmek kormányzásáról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A fejedelmek kormányzásáról pdf ingyenes, A fejedelmek kormányzásáról letöltések könyvet epub ingyenes, A fejedelmek kormányzásáról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply