A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"A könyv a neves szociológus egészségszociológiai kutatásainak eredményeit foglalja össze. Az első rész a gyógyítás társadalomban betöltött szerepével foglalkozik. A szerző bemutatja, hogy a gyógyítás folyamatában nemcsak az arra specializálódott személyek és intézmények, hanem a társadalom minden tagja és minden csoportja részt vehet. Figyelemreméltó elemzést olvashatunk arról, hogy Magyarországon az elmúlt közel 150 évben az állami- és magánellátás mellett milyen szerepet töltöttek be a gyógyításban az öngyógyítás, az önsegítés, a jótékony ellátás és az önkormányzati ellátás különböző formái, és arról, hogy a gyógyítás különböző formái közötti arányváltozások hogyan járultak hozzá, hogy a társadalom tagjai használják vagy elfelejtsék gyógyító tudásukat.

A második részben a szerző holisztikus nézőpontból vizsgálja az egészség demográfiai és ökológiai vonatkozásait, és a következő kérdésekre keresi a választ: Az emberi élet véges vagy végtelen szemlélete milyen hatást gyakorol a demográfiai folyamatokra? A Nap tradicionális szemlélete hogyan él tovább, illetve hogyan éled újjá a modern társadalmakban? Az éghajlatváltozás miatt felmerülő kérdésekre a mai társadalmak miért nem tudnak érdemi válaszokat adni? Álláspontja szerint a gyógyító tevékenység és az éghajlatváltozás elleni küzdelem hosszú távon csak akkor lehet eredményes, ha az egyes emberek, a helyi közösségek és a különböző országok többsége a holisztikus szemléletmódot alkalmazza, és figyelembe veszi a természet határait és a természet törvényeit.

A kötet a társadalmak egészséges működésének alapvető feltételeit tárgyalja, tudományos alapossággal, mégis közérthető nyelven, a széles olvasóközönség érdeklődésére számot tartva.

ANTAL Z. LÁSZLÓ (1955) szociológus. Az MTA TK Szociológiai Intézetében évtizedek óta egészségszociológiai és demográfiai kutatásokat végez. Az elmúlt tizenöt évben a természet és a társadalom kapcsolata vált fő kutatási területévé. Elméleti munkája mellett sokat tesz eredményeinek gyakorlati megvalósítása érdekében. Több egyetemen tanított és tanít jelenleg is."
A Könyv Magyarul!


Letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  236
  Borító:
  RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  288 gr
  ISBN:
  9789634467724
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713320 / 1173632
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A gyógyítás társadalmi beágyazottsága ebook, könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága FB2, Download A gyógyítás társadalmi beágyazottsága PDF , Download A gyógyítás társadalmi beágyazottsága MOBI, Online A gyógyítás társadalmi beágyazottsága könyvet, ingyenes letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága IPhone, Online könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága PDF, ingyenes A gyógyítás társadalmi beágyazottsága DJVU, ingyenes letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága TXT, letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága RTF, Online A gyógyítás társadalmi beágyazottsága FB2 , e-könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések TXT, ingyenes A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések könyvet, e-könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága download MOBI, letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága IPad, olvas A gyógyítás társadalmi beágyazottsága MOBI, olvas A gyógyítás társadalmi beágyazottsága DOC, ingyenes A gyógyítás társadalmi beágyazottsága AWZ, Download e-könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága iPad , ingyenes A gyógyítás társadalmi beágyazottsága DJVU, Download A gyógyítás társadalmi beágyazottsága e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A gyógyítás társadalmi beágyazottsága DVD, olvas A gyógyítás társadalmi beágyazottsága TXT, Book A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések DJVU, A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések könyvet ingyenes, A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések könyvet pdf ingyenes, A gyógyítás társadalmi beágyazottsága pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A gyógyítás társadalmi beágyazottsága pdf ingyenes, A gyógyítás társadalmi beágyazottsága letöltések könyvet epub ingyenes, A gyógyítás társadalmi beágyazottsága ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply