A Gyűrűk Ura I-III. letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


" A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig — legalábbis terjedelmét tekintve — alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében — vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, mikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündérek, féltündék, az ősi Nyugat-földe erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdő öregjei fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberfajnak.

Különös világ ez az emberfölötti — vagy emberalatti — lényekkel benépesített Középfölde. Anyagi valósága nincs. Baljós, fekete várai, csodás fehér tornyai, fullasztó, sűrű erdei, gyilkos hegyei, sötét mélységei gondoskodnak róla, hogy egy pillanatig ne érezzük magunkat a fogható valóság közegében. Különös, hisz ebben a mesevilágban, ahol oly ékesen virágoznak a lovagi erények, véletlenül sem találkozunk az emelkedett eszményeket hirdető kora középkori lovagvilág fonákjával, az eszmények máza alatt a könyörtelen társadalmi tagozódással, elnyomással, nyomorral, létbizonytalansággal; ebben a külsőre feudálisnak tetsző világban jó is, rossz is vele születik a szereplőkkel, ott rejlik a szívük mélyén; a könyv személytelen szereplője a morál, az pedig kiben-kiben belső parancs.

Göncz Árpád

A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán mi is gondos ellenőrzésnek vetettük alá a könyvet, ennek eredménye ez az indexszel és újrarajzolt térképekkel ellátott, pontosabb magyar szöveg. Reméljük, minden Tolkien-rajongó örömét leli benne. "
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Gyűrűk Ura I-III. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Gyűrűk Ura I-III. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  1836
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  1520 gr
  ISBN:
  9789634058397
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2708134 / 1170185
  Translator:


  TAGS:
  Online A Gyűrűk Ura I-III. ebook, könyvet A Gyűrűk Ura I-III. FB2, Download A Gyűrűk Ura I-III. PDF , Download A Gyűrűk Ura I-III. MOBI, Online A Gyűrűk Ura I-III. könyvet, ingyenes letöltések A Gyűrűk Ura I-III. IPhone, Online könyvet A Gyűrűk Ura I-III. PDF, ingyenes A Gyűrűk Ura I-III. DJVU, ingyenes letöltések A Gyűrűk Ura I-III. TXT, letöltések A Gyűrűk Ura I-III. RTF, Online A Gyűrűk Ura I-III. FB2 , e-könyvet A Gyűrűk Ura I-III. letöltések TXT, ingyenes A Gyűrűk Ura I-III. letöltések könyvet, e-könyvet A Gyűrűk Ura I-III. download MOBI, letöltések A Gyűrűk Ura I-III. IPad, olvas A Gyűrűk Ura I-III. MOBI, olvas A Gyűrűk Ura I-III. DOC, ingyenes A Gyűrűk Ura I-III. AWZ, Download e-könyvet A Gyűrűk Ura I-III. iPad , ingyenes A Gyűrűk Ura I-III. DJVU, Download A Gyűrűk Ura I-III. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Gyűrűk Ura I-III. DVD, olvas A Gyűrűk Ura I-III. TXT, Book A Gyűrűk Ura I-III. letöltések DJVU, A Gyűrűk Ura I-III. letöltések könyvet ingyenes, A Gyűrűk Ura I-III. letöltések könyvet pdf ingyenes, A Gyűrűk Ura I-III. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Gyűrűk Ura I-III. pdf ingyenes, A Gyűrűk Ura I-III. letöltések könyvet epub ingyenes, A Gyűrűk Ura I-III. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply