A hűség horgonya letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A népszerű szerző ezúttal is "történelmi regényt" írt – de ezt ne vegyük szó szerint, bár a tizenkilencedik század közepén játszódó történet lapjain igazi eseményeket és valóban élt személyeket vonultat fel. Arról szól a könyv, hogyan keletkezett Újpest. Miféle "gyarmat" volt ez, és miképpen lett egy magyar főúr birtokaként afféle "Kis-Amerika"? Ahová abban az időben szabadon jöhetett bárki, nemzetiségére, vallására, származására való tekintet nélkül. Az akkor létrejövő "megyeri gyarmat" a Fóton élő Károlyi István birtokán született meg, és a gróf sokat tett azért, hogy a község szabadon fejlődhessen.
Megismerjük a korabeli tímárok, asztalosok, kereskedők és tucatnyi más szakma fogásait, gyakorlóit. A szerző hősei nagyrészt olyan valós személyek, akik nevével ma a levéltárak megsárgult dokumentumaiban találkozhatunk. Akik akkoriban ezen a "gyarmaton" megtelepedtek, és afféle úttörőként létrehoztak valamit, ami az 1840-es évek Magyarországán addig nem létezett.
De a könyv a reformkor nagy alakjait is felvonultatja: Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Deák is megjelennek lapjain. A forradalmat itt mintegy "alulnézetből", a kisemberek szemszögéből láthatjuk. Svábok, zsidók, magyarok, németek, szlávok, cigányok kerülnek izgalmas előzmények után a leendő Újpestre. Károlyi grófot forradalmi tetteiért haditörvényszék ítéli el, ám a község fejlődését már semmi sem állíthatja meg. Az újkori honalapítók példát mutatnak a korszak Magyarországának, miközben élik egyszerre vidám, munkás vagy éppen tragikus hétköznapjaikat.
Akik a szerző eddigi műveit olvasták, most egy eddig rejtett oldalát ismerhetik meg: a már csak régi iratokban létező arctalan nevek a keze alatt e lapokon váltak élő, igazi emberekké. Tőle tudhatjuk meg, hogyan jött létre egy példamutató emberi közösség azokban a nehéz, mégis felemelő időkben.A Könyv Magyarul!


Letöltések A hűség horgonya ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A hűség horgonya ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  283
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT KARTONÁLT VÉDŐBORÍTÓVAL
  Súly:
  492 gr
  ISBN:
  9786158036191
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2710774 / 1171966  TAGS:
  Online A hűség horgonya ebook, könyvet A hűség horgonya FB2, Download A hűség horgonya PDF , Download A hűség horgonya MOBI, Online A hűség horgonya könyvet, ingyenes letöltések A hűség horgonya IPhone, Online könyvet A hűség horgonya PDF, ingyenes A hűség horgonya DJVU, ingyenes letöltések A hűség horgonya TXT, letöltések A hűség horgonya RTF, Online A hűség horgonya FB2 , e-könyvet A hűség horgonya letöltések TXT, ingyenes A hűség horgonya letöltések könyvet, e-könyvet A hűség horgonya download MOBI, letöltések A hűség horgonya IPad, olvas A hűség horgonya MOBI, olvas A hűség horgonya DOC, ingyenes A hűség horgonya AWZ, Download e-könyvet A hűség horgonya iPad , ingyenes A hűség horgonya DJVU, Download A hűség horgonya e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A hűség horgonya DVD, olvas A hűség horgonya TXT, Book A hűség horgonya letöltések DJVU, A hűség horgonya letöltések könyvet ingyenes, A hűség horgonya letöltések könyvet pdf ingyenes, A hűség horgonya pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A hűség horgonya pdf ingyenes, A hűség horgonya letöltések könyvet epub ingyenes, A hűség horgonya ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply