A jó élet módja letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A jó élet módja a középkori misztikus lelkiségi irodalom Clairvaux-i Szent Bernát egyik gyöngyszeme. Az eredeti latin nyelvű szöveg, a Liber de modo bene vivendi az 1100-as években készült. A mű a lelki élet ápolására becses útmutatókat foglal magában. Európában széles körben elterjedt, számos nemzeti nyelvre lefordították. Magyar nyelven a nyelvemlékeink közül is kiemelkedő, vaskos Érsekújvári kódexben maradt ránk az eredeti latin nyelvű mű 73 fejezetéből 34 fejezet.

A jelen kiadás alapjául a Szent István Társulat által 1943-ban kiadott kötet szolgált. Az 1943-as, kis alakú kiadást Vargha Damján György (18731956) cisztercita irodalomtörténész, egyetemi tanár, az MTA tagja rendezte sajtó alá, és adta közre korának helyesírásához igazítva. Kiadásunkban megtartottuk a korábbi kiadás szakszerű, a 16. századi veretes magyar szöveg olvasásában és értelmezésében való tájékozódást segítő jegyzettárát.

A jó élet módja 34 fejezetéből néhány a halandó ember Istennel való kapcsolatáról szól. A legtöbb azonban olyan életviteli tanácsokat tartalmaz, amelyek útmutatóul szolgálnak a hétköznapokban. (Néhány fejezetcím: Béke­tűrésről, Szenvedésről, Szegénységről, Szomorúságról, Hazugságról, Irigységről.) E fejezetek gondolatai értékvesztett korunk emberének is utat mutatnak belső, lelki küzdelmeiben. Az évszázados bölcsességek eligazítást nyújtanak napjaink konfliktusokkal terhelt társas kapcsolatainak megoldásához is.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A jó élet módja ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A jó élet módja ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  156
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9789634090267
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2648603 / 1151889  TAGS:
  Online A jó élet módja ebook, könyvet A jó élet módja FB2, Download A jó élet módja PDF , Download A jó élet módja MOBI, Online A jó élet módja könyvet, ingyenes letöltések A jó élet módja IPhone, Online könyvet A jó élet módja PDF, ingyenes A jó élet módja DJVU, ingyenes letöltések A jó élet módja TXT, letöltések A jó élet módja RTF, Online A jó élet módja FB2 , e-könyvet A jó élet módja letöltések TXT, ingyenes A jó élet módja letöltések könyvet, e-könyvet A jó élet módja download MOBI, letöltések A jó élet módja IPad, olvas A jó élet módja MOBI, olvas A jó élet módja DOC, ingyenes A jó élet módja AWZ, Download e-könyvet A jó élet módja iPad , ingyenes A jó élet módja DJVU, Download A jó élet módja e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A jó élet módja DVD, olvas A jó élet módja TXT, Book A jó élet módja letöltések DJVU, A jó élet módja letöltések könyvet ingyenes, A jó élet módja letöltések könyvet pdf ingyenes, A jó élet módja pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A jó élet módja pdf ingyenes, A jó élet módja letöltések könyvet epub ingyenes, A jó élet módja ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply