A kalotaszegi Madárleány letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"A kalotaszegi Magyargyerőmonostor középkori templomának napórája különös játékot űz a templomkertben megpihenő Katinkával: visszarepíti az időben és belecsöppen a templomépítés és a tatárjárás időszakába. Megelevenednek előtte a valós történelmi események és Kalotaszeg megannyi legendája is. Hősies harcok, szövődő és beteljesületlen szerelmek, építő és romboló szerzetesek körülvéve a népi hiedelmekben megőrződött erdei lényekkel, sárkányokkal és boszorkányokkal. És mindez annak keretéül szolgál, hogy megtudhassuk, hogyan lesz a hírneves kalotaszegi nemesi család lányából a gyerőmonostori templom falában megőrződött különös dombormű kígyókat szoptató, madártestű nőalakja, a Madárleány.
Az erdélyi Kalotaszegen található Magyargyerőmonostor református lelkésze egyúttal e ma is nagyrészt magyarok által lakott táj, Kalotaszeg regényét alkotta meg. Főszereplője természetesen Magyargyerőmonostor, de nagyon hangsúlyosan jelenik meg a szintén pompás középkori templomát máig őrző szomszédvár, Magyarvalkó is. Feltűnik Bánffyhunyad és heti vására, Gyerővásárhely, Váralmás és Almás vára, Gyalu várkastélya, a Magyarkiskapus mellett található piramishegyek, a kőfaragóiról ma is nevezetes Magyarvista kőbányája és persze minden magyar szeretett városa, a kincses Kolozsvár is. "A Könyv Magyarul!


Letöltések A kalotaszegi Madárleány ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kalotaszegi Madárleány ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  144
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  404 gr
  ISBN:
  9786155037269
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2689195 / 1159859
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A kalotaszegi Madárleány ebook, könyvet A kalotaszegi Madárleány FB2, Download A kalotaszegi Madárleány PDF , Download A kalotaszegi Madárleány MOBI, Online A kalotaszegi Madárleány könyvet, ingyenes letöltések A kalotaszegi Madárleány IPhone, Online könyvet A kalotaszegi Madárleány PDF, ingyenes A kalotaszegi Madárleány DJVU, ingyenes letöltések A kalotaszegi Madárleány TXT, letöltések A kalotaszegi Madárleány RTF, Online A kalotaszegi Madárleány FB2 , e-könyvet A kalotaszegi Madárleány letöltések TXT, ingyenes A kalotaszegi Madárleány letöltések könyvet, e-könyvet A kalotaszegi Madárleány download MOBI, letöltések A kalotaszegi Madárleány IPad, olvas A kalotaszegi Madárleány MOBI, olvas A kalotaszegi Madárleány DOC, ingyenes A kalotaszegi Madárleány AWZ, Download e-könyvet A kalotaszegi Madárleány iPad , ingyenes A kalotaszegi Madárleány DJVU, Download A kalotaszegi Madárleány e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kalotaszegi Madárleány DVD, olvas A kalotaszegi Madárleány TXT, Book A kalotaszegi Madárleány letöltések DJVU, A kalotaszegi Madárleány letöltések könyvet ingyenes, A kalotaszegi Madárleány letöltések könyvet pdf ingyenes, A kalotaszegi Madárleány pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kalotaszegi Madárleány pdf ingyenes, A kalotaszegi Madárleány letöltések könyvet epub ingyenes, A kalotaszegi Madárleány ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply