A Kárpátok őrei letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Csaba királyfi népének, a székelyeknek történelmi hivatása volt a Magyar Királyság keleti határainak védelme. Jelen kötet a magyar hadtörténetírás eredményeinek felhasználásával, tudományos-ismeretterjesztő stílusban igyekszik első ízben bemutatni a magyar történelem kevéssé ismert fejezeteit. Megtudhatjuk, hogy a mai Székelyföldön élő székelymagyarok őseinek katonatársadalma hogyan szolgált az Árpádok és a vegyesházi királyok uralkodása alatt, majd azt, hogy milyen szerepet játszottak az önálló erdélyi fejedelemség hadseregében. A XVIII-XIX. század a székelyek számára is vészterhes, "vérzivataros" időszak volt, küzdöttek a Rákóczi-szabadságharcban, Mária Terézia uralkodása alatt, az 1764-es siculicidium idején reájuk erőszakolták a határőri intézményt, ott voltak a napóleoni háborúkban, és hősiesen helytálltak a "szűzmáriás" magyar zászló alatt 1848-1849-ben. A Nagy Háború idején "királyért és hazáért" patakokban ontották vérüket a székely katonák, az egységeikből szerveződött Székely Hadosztály volt az egyetlen seregtest, mely – hátában a vörösökkel – lelassította az Erdélybe betörő román hadsereget. A kötetet a székelység utolsó nagy erőpróbája, az 1944-es székelyföldi honvédő harcok tárgyalása zárja, amikor az őrt álló harcedzett székely apák és siheder fiak együtt próbálták feltartóztatni a vörös áradatot és a románokat a Keleti-Kárpátokban.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Kárpátok őrei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Kárpátok őrei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  126
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  240 gr
  ISBN:
  9786155374029
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2236817 / 1091601  TAGS:
  Online A Kárpátok őrei ebook, könyvet A Kárpátok őrei FB2, Download A Kárpátok őrei PDF , Download A Kárpátok őrei MOBI, Online A Kárpátok őrei könyvet, ingyenes letöltések A Kárpátok őrei IPhone, Online könyvet A Kárpátok őrei PDF, ingyenes A Kárpátok őrei DJVU, ingyenes letöltések A Kárpátok őrei TXT, letöltések A Kárpátok őrei RTF, Online A Kárpátok őrei FB2 , e-könyvet A Kárpátok őrei letöltések TXT, ingyenes A Kárpátok őrei letöltések könyvet, e-könyvet A Kárpátok őrei download MOBI, letöltések A Kárpátok őrei IPad, olvas A Kárpátok őrei MOBI, olvas A Kárpátok őrei DOC, ingyenes A Kárpátok őrei AWZ, Download e-könyvet A Kárpátok őrei iPad , ingyenes A Kárpátok őrei DJVU, Download A Kárpátok őrei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Kárpátok őrei DVD, olvas A Kárpátok őrei TXT, Book A Kárpátok őrei letöltések DJVU, A Kárpátok őrei letöltések könyvet ingyenes, A Kárpátok őrei letöltések könyvet pdf ingyenes, A Kárpátok őrei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Kárpátok őrei pdf ingyenes, A Kárpátok őrei letöltések könyvet epub ingyenes, A Kárpátok őrei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply