A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A számviteli törvény alapján a vállalatcsoportok széles körének kell – az egyedi éves beszámolók mellett – konszolidált éves beszámolót készíteni.
A beszámoló célja az egymással érdekeltségi viszonyban álló vállalkozásoknak, mint egységes vállalkozásnak a valós vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének bemutatása. A beszámoló célját, tartalmát, módszertanát és szemléletmódját illetően napjainkra egységes követelmények, elvárások fogalmazódtak meg, amelyet a számvitel nemzetközi egységesítési törekvései is erősítettek.
Magyarországon a számviteli törvény tette lehetővé és egyidejűleg kötelezővé – bizonyos feltételek teljesülése esetén – az összevont éves beszámoló elkészítését. Bár hazánkban 1994. év óta kell konszolidált (összevont) éves beszámolót összeállítani, indokoltnak tűnt ennek a szakkönyvnek második, javított és átdolgozott elkészítése, amelynek célja:
• a kialakult és elfogadott konszolidálási módszerek bemutatása annak érdekében, hogy az összevont beszámoló következetesen, a törvénynek és a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően kerüljön összeállításra,
• a számviteli törvény konszolidálással kapcsolatos előírásainak rendszerbe foglalása, ismertetése, összefoglalása.
Az előzőekben megfogalmazott cél ad választ a könyv szerkezetére is. Az első három fejezet a konszolidálás elméletével, a beszámoló összeállításának folyamatával, feltételeivel, továbbá a konszolidált beszámoló tartalmával foglalkozik. Ezt követően az egyes konszolidációs műveletek során alkalmazható módszereket, eljárásokat, tekinthetjük át példákon keresztül. Erre azért van szükség, mert a számviteli törvény konszolidálással kapcsolatos előírásai igénylik e módszerek ismeretét, alkalmazását.
A konszolidálási módszerek tárgyalása során részletesen foglalkozunk:
• a tőkekonszolidálás alkalmazható módszereivel, eljárásaival,
• az adósságkonszolidálás keretében elvégzendő feladatokkal,
• a közbenső eredmények konszolidálásának módszereivel,
• a halmozódó bevételek és ráfordítások (az eredménykimutatás) kiszűrésének módszereivel,
• a halasztott adó kérdésével, kezelésével.
A konszolidálási műveletek technikáit, eljárásait követően a számviteli törvény előírásai alapján határozzuk meg:
• a konszolidált éves beszámoló összeállításának előkészítése során elvégzendő feladatokat,
• a leányvállalatok konszolidálási feladatait,
• a közös vezetésű vállalkozások konszolidálási feladatait,
• a társult vállalkozások konszolidálását,
• a konszolidálás miatti társasági adó különbözetek megállapításának, kezelésének módját,
• az összevont éves beszámoló könyvvizsgálatának, elfogadásának, letétbe helyezésének és közzétételének feladatait.
Köszönöm a segítő közreműködésüket azon tanfolyamok hallgatóinak, társaságok munkatársainak, akik hasznos észrevételeikkel járultak hozzá a könyv végleges tartalmának kialakításához. Ajánlom a könyvet gyakorló pénzügyi, számviteli szakembereknek, könyvvizsgálóknak, könyvvizsgálói vizsgára készülőknek egyaránt.
A szerzőA Könyv Magyarul!


Letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  368
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  500 gr
  ISBN:
  9789639404908
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2099159 / 1045962  TAGS:
  Online A konszolidált (összevont) éves beszámoló ebook, könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló FB2, Download A konszolidált (összevont) éves beszámoló PDF , Download A konszolidált (összevont) éves beszámoló MOBI, Online A konszolidált (összevont) éves beszámoló könyvet, ingyenes letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló IPhone, Online könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló PDF, ingyenes A konszolidált (összevont) éves beszámoló DJVU, ingyenes letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló TXT, letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló RTF, Online A konszolidált (összevont) éves beszámoló FB2 , e-könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések TXT, ingyenes A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések könyvet, e-könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló download MOBI, letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló IPad, olvas A konszolidált (összevont) éves beszámoló MOBI, olvas A konszolidált (összevont) éves beszámoló DOC, ingyenes A konszolidált (összevont) éves beszámoló AWZ, Download e-könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló iPad , ingyenes A konszolidált (összevont) éves beszámoló DJVU, Download A konszolidált (összevont) éves beszámoló e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A konszolidált (összevont) éves beszámoló DVD, olvas A konszolidált (összevont) éves beszámoló TXT, Book A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések DJVU, A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések könyvet ingyenes, A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések könyvet pdf ingyenes, A konszolidált (összevont) éves beszámoló pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A konszolidált (összevont) éves beszámoló pdf ingyenes, A konszolidált (összevont) éves beszámoló letöltések könyvet epub ingyenes, A konszolidált (összevont) éves beszámoló ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply