A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Miért ragaszkodnak hozzánk? És mi miért nevezzük őket a legjobb barátainknak? Hogyan tanulnak? Milyen tényezők alakítják személyiségüket? Tényleg a farkastól származnak? Igaz-e, hogy tudnak számolni?

A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt. Mégis tudományos kutatások hiányában eddig gyakran csak általánosságokkal és sokszor éppen tévhitekkel találkozhatott a gyanútlan olvasó.

Az utóbbi években sok szakértő sokféle megközelítésből írt a kutyákról. A legtöbb efféle könyv célja az volt, hogy a szerző egyéni nézőpontjából magyarázza meg a kutyák viselkedését. Szakítva a hagyománnyal, jelen kötet tudományos értelemben, kutatási adatokkal alátámasztva foglalja össze mindazon ismereteket, amit ma a kutyák evolúciójáról, viselkedéséről és gondolkodásáról tudhatunk.

Tizenhat évvel ezelőtt az ELTE Etológia Tanszékén Csányi Vilmos vezetésével kezdődött a kutyák etológiai vizsgálata. Azóta a tanszék kutatói Miklósi Ádám vezetésével új, a gazdákat is bevonó vizsgálati módszereket dolgoztak ki, hiszen csak így lehet a kutyákat természetes környezetükben megfigyelni. A vizsgálatok igazolták, hogy a kutya világa a farkaséval szemben emberközpontú. A kutya számára nemcsak fontos az emberi jelenlét, hanem viselkedését is sok szempontból az emberéhez igazítja.

A nemzetközi hírű kutatások eredményeit először angol nyelven publikálta a szerző az Oxford University Press gondozásában 2007-ben, és íme, most már a magyar kutyakedvelők és az etológia iránt érdeklődők is olvashatják.

Az angol kiadás kritikáiból: "Ezt a könyvet minden kutatónak és egyetemistának el kell olvasnia, akit érdekel az etológia általában, és különösképpen a kutyák viselkedése" – Trends in Cognitive Science

"Ez a könyv jól igazolja, hogy a kutyákra vonatkozó kutatások előtt fényes jövő áll. Miklósi könyve szakszerű és kimerítő (), az állati viselkedés, az evolúció és a kogníció kutatásnak egyik alapműve."- Current Biology

Borítófotó Ferenczy Márton.

Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője. Az általa irányított Családi Kutya Csoportot nemzetközi viszonylatban az élvonalban jegyzik. A csoport elsősorban a kutya kognitív, gondolkodási folyamatait vizsgálja, és a kutyára mint az emberi kogníció modelljére tekint. Jelen kötet nemcsak a hazai élvonalbeli kutatásokat mutatja be, hanem áttekinti mindazt, amit ma a világ viselkedéskutatói a kutyáról tudnak.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  420
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  710 gr
  ISBN:
  9789632792880
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2214373 / 1070102
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója ebook, könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója FB2, Download A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója PDF , Download A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója MOBI, Online A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója könyvet, ingyenes letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója IPhone, Online könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója PDF, ingyenes A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója DJVU, ingyenes letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója TXT, letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója RTF, Online A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója FB2 , e-könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések TXT, ingyenes A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések könyvet, e-könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója download MOBI, letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója IPad, olvas A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója MOBI, olvas A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója DOC, ingyenes A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója AWZ, Download e-könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója iPad , ingyenes A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója DJVU, Download A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója DVD, olvas A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója TXT, Book A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések DJVU, A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések könyvet ingyenes, A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések könyvet pdf ingyenes, A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója pdf ingyenes, A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója letöltések könyvet epub ingyenes, A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply