A likból lett leány letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"Minden jól van Olvasva és hallgatva Hargitai Ildikó meséit az ember alapélménye a rácsodálkozás. Rácsodálkozunk a világra, rácsodálkozunk az életre. Arra, ami körülvesz bennünket, arra, aminek részesei vagyunk, arra, amivel nap mint nap találkozunk.  Minden öntörvényű alkotó ezt teszi: kezébe veszi, leporolja, megtisztogatja, s orrunk elé rakja azt, amit folyton láthatunk, ami mi magunk vagyunk, amit hajszás élhetetlenségünkben észre sem veszünk, s ha ő, az alkotó nem bök rá, nem nyitja fel szemünket-fülünket, nem koppint az orrunkra, ,,hé, barátom, figyelj oda, vedd észre a semmit, az egyszerűt, a mindent, saját magadat…", hát elmegy mellettünk az élet. A nyilvánvalót, a dolgok mozgatóját, az élet sóját, a törvényt mutatja fel Ildikó minden meséjében. Teszi ezt őszintén és humorral. Az őszinteséghez bátorság kell, a humorhoz életszeretet. A bátorság segít, hogy a fantázia igaz szavaival szóljon az Öregistenről, aki végtelen unalmában rápipál, és a tökét vakargatja, és aztán végtelen hiúságában megalkotja hasonmását, a férfit, hogy aztán ők ketten, Öregisten és a Férfi, ahogyan csak gyámoltalan férfiak tudnak, bánatosan lógázzák lábukat a világ peremén, és együtt ábrándozzanak arról, mi kéne még. Mi más: a Nő. Addig-addig gyúr az Öreg, hogy végre a Férfi és önmaga kedvére tesz, és ott áll előttük-előttünk a Nő is, aki, Ildikó már csak tudja, mi mást tenne, mint zenét óhajt, noha nem tudja, az mi fán terem, táncolhatnékja van, noha nem hallott még harangozni a táncról. Isten, Férfi, Nő – boldog szentháromság. Előbbi magányosan kortyolja a szőlő levét, utóbbiak kedvüket lelik egymásban. És ez így van jól. Mi meg csodálkozunk, hát ilyen egyszerű lenne az élet? Igen és nem, mondja egyszerre Hargitai Ildikó, de a mindenségről igenis lehet egyszerű szavakkal szólni, és ezt is ő mondja. Nem tagadja le, hogy naponta kitermeljük véres és kicsinyes harcainkat, és találkozva a sárkánnyal vakbuzgalmunkban néha földre kerülünk, máskor gyáván kushadunk a sarokban, és többször veszítünk, mint nyerünk, de ha követjük vágyainkat és megőrizzük derűnket, akkor azt hihetjük, hisszük is, az a Nő / az a Férfi épp nekünk való, épp kedvünkre született, és egy pillanatra egymásra csodálkozunk, szeretünk és kacagunk, miközben az Öregisten bölcsen somolyog vagy elégedetten szuszog mögöttünk. És ez így van jól. Amíg a világ, amíg az élet, amíg a mese. Bérczes László"A Könyv Magyarul!


Letöltések A likból lett leány ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A likból lett leány ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2433648 / 8108295
  Formátum:
  PDF
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online A likból lett leány ebook, könyvet A likból lett leány FB2, Download A likból lett leány PDF , Download A likból lett leány MOBI, Online A likból lett leány könyvet, ingyenes letöltések A likból lett leány IPhone, Online könyvet A likból lett leány PDF, ingyenes A likból lett leány DJVU, ingyenes letöltések A likból lett leány TXT, letöltések A likból lett leány RTF, Online A likból lett leány FB2 , e-könyvet A likból lett leány letöltések TXT, ingyenes A likból lett leány letöltések könyvet, e-könyvet A likból lett leány download MOBI, letöltések A likból lett leány IPad, olvas A likból lett leány MOBI, olvas A likból lett leány DOC, ingyenes A likból lett leány AWZ, Download e-könyvet A likból lett leány iPad , ingyenes A likból lett leány DJVU, Download A likból lett leány e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A likból lett leány DVD, olvas A likból lett leány TXT, Book A likból lett leány letöltések DJVU, A likból lett leány letöltések könyvet ingyenes, A likból lett leány letöltések könyvet pdf ingyenes, A likból lett leány pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A likból lett leány pdf ingyenes, A likból lett leány letöltések könyvet epub ingyenes, A likból lett leány ePub könyvet letöltések ingyenes.