A macskák szerdája letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az első, magam kívánta darab ötlete olvasmányaim segítségével jelzett bennem. Szülővárosom történetét olvastam és szíven ütött múltbéli történelmi szerepe, amelyet sorsunk rászabott Bocskai fejedelem idejében, így írtam meg a Kiálts, város!-t, aztán az összes többi darabot, hadd kerüljenek a nézők szembe saját előttük élő halottaik egykor ontott könnyeivel, elcsengett nevetésével. A Debrecennek önmagáról írt Kiálts, város!-t sűrűn követték az immár természetes kifejezési formának érzett új darabok, míg a legelső formálására készültem, rengeteg történelmi anyagot néztem át, mire észrevettem magam, testközelben éreztem Csokonai Vitéz Mihályt, s ahogy a darab ábrázolta a felejthetetlen életű és életművű alkotót, már kezdhettem is színpadra álmodni Kármán József levél- vagy naplóregényét, a Fanni hagyományai-t. Törőcsik félig még gyermeklány figurája ott fehérlik ki a Martinovics-összeesküvés általa fel nem ismert vértócsáiból.
Amit az olvasó ebben a könyvben kap, az egy főbíró, egy világhírre érdemes költő, egy öntudatlan fiatal lány, Fanni és egy nagyon is tudatos és a saját tragikus sorsán mindig túlemelkedő csoda, édesanyám, Jablonczay Lenke és családunk egy részének története.
Én szívesen adtam volna azt a címet a kötetnek, ami egy Csokonai-vers sora, de mindent elmond, amihez nekem ezer meg ezer szó kell:"kedv, remények, Lillák". Mindkét nembeli Lillák játszanak velünk, míg eltipródik a kedv és a remény. Aztán mégis maradtam A macskák szerdájá-nál, mert abban mindez benne áll. Könyörgésemet, az író rettentő fohászát majd a Fanni férfi főszereplője mondja ki, mert voltaképpen erről szól mindegyik darab: "Isten vigyázzon minden magyart, kisasszony!"

Isten vigyázzon minden magyart! Emlékezzék az olvasó azokra, akik ezért a földdarabért odaadták az életüket.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A macskák szerdája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A macskák szerdája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  460
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  470 gr
  ISBN:
  9789630777438
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2057903 / 1001217
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A macskák szerdája ebook, könyvet A macskák szerdája FB2, Download A macskák szerdája PDF , Download A macskák szerdája MOBI, Online A macskák szerdája könyvet, ingyenes letöltések A macskák szerdája IPhone, Online könyvet A macskák szerdája PDF, ingyenes A macskák szerdája DJVU, ingyenes letöltések A macskák szerdája TXT, letöltések A macskák szerdája RTF, Online A macskák szerdája FB2 , e-könyvet A macskák szerdája letöltések TXT, ingyenes A macskák szerdája letöltések könyvet, e-könyvet A macskák szerdája download MOBI, letöltések A macskák szerdája IPad, olvas A macskák szerdája MOBI, olvas A macskák szerdája DOC, ingyenes A macskák szerdája AWZ, Download e-könyvet A macskák szerdája iPad , ingyenes A macskák szerdája DJVU, Download A macskák szerdája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A macskák szerdája DVD, olvas A macskák szerdája TXT, Book A macskák szerdája letöltések DJVU, A macskák szerdája letöltések könyvet ingyenes, A macskák szerdája letöltések könyvet pdf ingyenes, A macskák szerdája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A macskák szerdája pdf ingyenes, A macskák szerdája letöltések könyvet epub ingyenes, A macskák szerdája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply