A Mesterhegedűs letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az utóbbi idők legnagyobb zenei tehetségét fedezték fel Szolnokon. A nem mindennapi tehetséget, akiről szakértők megállapítása szerint pár év múlva világszerte beszélni fognak, Kovács Déneskének hívják, ötesztendős, édesapja külvárosi kiskereskedő.

Nemrégen Kovács Déneskét a Stefánia-intézetbe kellett vinni, ahol bemutatta tudományát.

Akik hallották, megilletődtek – írja a Nemzeti Jövőnk 1936. augusztus 8-i száma. A jövendölés valóra vált, Kovács Dénes játéka hallatán aztán még sokan megilletődtek határon innen és túl. A legzajosabb sikerét Londonban aratta: huszonöt éves korában megnyerte a nemzetközi Flesch-versenyt, s attól kezdve művészként és később pedagógusként is évtizedekig nagy egyénisége volt zenei életünknek.

Ez a kötet Kovács Dénes (1930-2005) életinterjúja. A mindig is vonakodva nyilatkozó művészt egy Németországban élő zenetanár és író, Ottó Péter bírta szóra. Tabutéma nem volt, a szép művészi sikerek mellett a legszemélyesebb emberi kudarcokról is beszélgettek. Az emlékezésből kiderül, mit jelentett sokgyerekes vidéki nagycsaládban felnőni, a háborút kibírni, tizenéves fejjel gyári munkásként dolgozni, a legendás Zathureczky Ede tanítványának, később utódjának lenni, kivívni a sikert és aztán elviselni. És kiderül, hogy embernek milyen volt Kovács Dénes, aki rühellte a politikát, remekül főzött, ötször nősült, és fütyült a pénzre. Másfél éven keresztül folytatott beszélgetéseik végére az akkor már súlyosan beteg mesterhegedűs halála tett pontot.

A kétszeres Liszt Ferenc-díjas, Kossuth-díjas kiváló művész hangfelvételeken őrzött természetes hegedűjátéka hallatán ma is újra meg újra megilletődik az ember. Az egykori csodagyerek, aki már ötévesen tudta, hogy a zenét nem lehet akarni, csak szeretni lehet, akinek lételeme volt a muzsika, élete végéig vallotta: “Az előadó-művészetben az ideálom: ahogy beszél az ember.” Mintha Madáchot olvasnánk: “A művészetnek is legfőbb tökélye, ha úgy elbú, hogy észre nem veszik.”
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Mesterhegedűs ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Mesterhegedűs ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  256
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  570 gr
  ISBN:
  9789630784276
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2007
  Árukód:
  2122461 / 1020745
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A Mesterhegedűs ebook, könyvet A Mesterhegedűs FB2, Download A Mesterhegedűs PDF , Download A Mesterhegedűs MOBI, Online A Mesterhegedűs könyvet, ingyenes letöltések A Mesterhegedűs IPhone, Online könyvet A Mesterhegedűs PDF, ingyenes A Mesterhegedűs DJVU, ingyenes letöltések A Mesterhegedűs TXT, letöltések A Mesterhegedűs RTF, Online A Mesterhegedűs FB2 , e-könyvet A Mesterhegedűs letöltések TXT, ingyenes A Mesterhegedűs letöltések könyvet, e-könyvet A Mesterhegedűs download MOBI, letöltések A Mesterhegedűs IPad, olvas A Mesterhegedűs MOBI, olvas A Mesterhegedűs DOC, ingyenes A Mesterhegedűs AWZ, Download e-könyvet A Mesterhegedűs iPad , ingyenes A Mesterhegedűs DJVU, Download A Mesterhegedűs e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Mesterhegedűs DVD, olvas A Mesterhegedűs TXT, Book A Mesterhegedűs letöltések DJVU, A Mesterhegedűs letöltések könyvet ingyenes, A Mesterhegedűs letöltések könyvet pdf ingyenes, A Mesterhegedűs pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Mesterhegedűs pdf ingyenes, A Mesterhegedűs letöltések könyvet epub ingyenes, A Mesterhegedűs ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply