A munkásőrség letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Németh Miklós és Pozsgay Imre egy kötetben! Mellettük pedig Mayer Péter, Markovics Ferenc, Arató István, Kajli Béla, Kerezsi István és még sokan mások. Ismert, közismert és kevésbé ismert nevek egy beszélgetőkönyvben, amely a munkásőrség történetét öleli fel. A szerzők megfogalmazásában: több szempontból sem hagyományos interjúkötetet készítettünk, vállalva ennek előnyeit és hátrányait egyaránt. Köszönhető volt ez annak is, hogy a könyv megírását megelőzte egy, a testület teljes történetét feldolgozó kétrészes, összesen közel egyórás dokumentumfilm elkészítése a Munkásőrség – Egy párthadsereg története címmel.

A munkásőrök nehéz ládát cipelnek. Amikor letették, hogy megpihenjenek, épp arra jön János bácsi, a téesz juhásza és megkérdi: Mit cipelnek fiaim? Hadititok!, feleli az egyik munkásőr. És nagyon nehéz a láda? Már hogyne lenne nehéz, mikor tele van kézigránáttal?, válaszol az egyik munkásőr.

A korabeli viccben és többek emlékezetében is úgy él a Munkásőrség, mint egy kissé esetlen, sokszor idős embereknek a gyűjtőhelye vagy klubja. De a valóságban ez egyáltalán nem így volt. Az ’56-os forradalom leverését követően létrehozott szervezet feladata sokáig kizárólag a rend(szer) védelmének a biztosítása volt. A kádári állam kiépülését követően kidolgozták háborús, határőrizeti és polgári védelmi feladataikat is. A kezdetben harminc-, majd hatvanezer fős párthadsereg létszámát tekintve a korabeli Magyar Néphadseregéhez képest is jelentős volt! A rendszerváltás során a hatalom részéről felmerült a testület átmentése is, de erre végül nem került sor. A Munkásőrség felszámolását 1989-ben a teljes ellenzék követelte, leszerelésük jelentős izgalommal töltötte el a magyar társadalmat. De hogy látták mindezt a korabeli vezető politikusok, katonák, és nem utolsó sorban maguk a munkásőrök? Az interjúkötet erre próbál választ találni.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A munkásőrség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A munkásőrség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  336
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  558 gr
  ISBN:
  9786155662461
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2708437 / 1170367
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A munkásőrség ebook, könyvet A munkásőrség FB2, Download A munkásőrség PDF , Download A munkásőrség MOBI, Online A munkásőrség könyvet, ingyenes letöltések A munkásőrség IPhone, Online könyvet A munkásőrség PDF, ingyenes A munkásőrség DJVU, ingyenes letöltések A munkásőrség TXT, letöltések A munkásőrség RTF, Online A munkásőrség FB2 , e-könyvet A munkásőrség letöltések TXT, ingyenes A munkásőrség letöltések könyvet, e-könyvet A munkásőrség download MOBI, letöltések A munkásőrség IPad, olvas A munkásőrség MOBI, olvas A munkásőrség DOC, ingyenes A munkásőrség AWZ, Download e-könyvet A munkásőrség iPad , ingyenes A munkásőrség DJVU, Download A munkásőrség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A munkásőrség DVD, olvas A munkásőrség TXT, Book A munkásőrség letöltések DJVU, A munkásőrség letöltések könyvet ingyenes, A munkásőrség letöltések könyvet pdf ingyenes, A munkásőrség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A munkásőrség pdf ingyenes, A munkásőrség letöltések könyvet epub ingyenes, A munkásőrség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply