A művészek bevonulása letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Magyar Népköztársaság Művészeti Alapja 1968-ban jött létre, amikor a gazdasági reformok egyik lépéseként az ország sorsáról döntő párt-, és állami szervek úgy döntöttek, hogy a Magyar Népköztársaság Képzőművészeti-, Irodalmi-, és Zenei Alapját összevonják, pénzzel való ellátásukat pedig a Képzőművészeti Alapra bízzák. Fizesse az a továbbiakban a képzőművészek mellett a zeneművészek és az írók nyugdíját, folyósítsa nekik a táppénzt, az alkalmi-, és a rendszeres segélyeket, tartsa fenn számukra az alkotóházakat, adjon készülő műveikre előleget, hogy csak a fontosabbakat említsük.
A Képzőművészeti Alap mindezt kibírta, mert még az ötvenes években bő pénzforrást nyitottak számára: övé volt a képes levelezőlapok kiadásának monopóliuma. Igaz, ennek fejében neki kellett fizetnie az állam helyett a Műcsarnok, és több más intézmény fenntartásának költségét, tízmilliókat adni a művelődési tárca pótköltségvetését jelentő Kulturális Alapba, folyósítani a miniszter által adományozott művész-ösztöndíjakat. Mindez azonban csak félig-meddig volt tudható. Az Alapok szociális feladatait felsorolták a jogszabályok. De minden másról hallgattak.
Az Alap történetének feltárásához ezért az eddig nem ismert források, a nyilvánosság kizárásával történt politikai döntések és a mindennapi utasítások megismerésére volt szükség. Horváth György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főigazgató-helyettese ezeket tanulmányozta. Kézbe vette, kijegyzetelte vagy lemásolta a hatalmat gyakorló pártvezetők elé került előterjesztéseket, a vitáikról és döntéseikről készült jegyzőkönyveket, a minisztériumokban és a Tervhivatalban keletkezett papírokat, az Alapnak írt utasításokat és leveleket, a művész-szövetségek iratait, majd kirakta a belőlük összeálló mozaikot. Érdekes kép lett. Magyarázatot kapott általa sok érthetetlen dolog így derült ki az 1957-es Tavaszi Tárlatot ért támadás-sorozat oka, és hogy mennyi nehézség árán lehetett csak sikernek hazudható állapotba hozni az 1950-ben megrendezett I. Magyar Képzőművészeti Kiállítást, hogyan huzakodtak a politikai hatalom birtoklói a képzőművészetre szánt összegeken, miképpen született meg és mit jelentett valójában az a bizonyos három T és tisztázódott: hogyan és miért született meg az Alap, s végül: hogyan tette rá kezét a pénzügyi és a művelődési tárca a nyolcvanas években a tartalékaira, és miképpen temette maga alá a rendszerrel együtt az Alapot az adósságok hegye.

A dokumentumokat tartalmazó CD melléklettel.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A művészek bevonulása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A művészek bevonulása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  384
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  700 gr
  ISBN:
  9789631363296
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2655379 / 1153492  TAGS:
  Online A művészek bevonulása ebook, könyvet A művészek bevonulása FB2, Download A művészek bevonulása PDF , Download A művészek bevonulása MOBI, Online A művészek bevonulása könyvet, ingyenes letöltések A művészek bevonulása IPhone, Online könyvet A művészek bevonulása PDF, ingyenes A művészek bevonulása DJVU, ingyenes letöltések A művészek bevonulása TXT, letöltések A művészek bevonulása RTF, Online A művészek bevonulása FB2 , e-könyvet A művészek bevonulása letöltések TXT, ingyenes A művészek bevonulása letöltések könyvet, e-könyvet A művészek bevonulása download MOBI, letöltések A művészek bevonulása IPad, olvas A művészek bevonulása MOBI, olvas A művészek bevonulása DOC, ingyenes A művészek bevonulása AWZ, Download e-könyvet A művészek bevonulása iPad , ingyenes A művészek bevonulása DJVU, Download A művészek bevonulása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A művészek bevonulása DVD, olvas A művészek bevonulása TXT, Book A művészek bevonulása letöltések DJVU, A művészek bevonulása letöltések könyvet ingyenes, A művészek bevonulása letöltések könyvet pdf ingyenes, A művészek bevonulása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A művészek bevonulása pdf ingyenes, A művészek bevonulása letöltések könyvet epub ingyenes, A művészek bevonulása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply