A szembenézés hiánya letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Közel három évtizeddel a magyarországi rendszerváltás után a pártállami múlt feltárása továbbra is a politikai elit és a társadalom egyik legsúlyosabb adósságának számít. A ,,társadalmi katarzis" elmaradásáért azonban csak részben okolható a politikai és gazdasági átmenet békés, konszenzuális jellege: a harmadik magyar köztársaság mindenkori hatalmi elitjének így is módjában állt volna szembenézni a múlttal, biztosítani a pártállami iratok nyilvánosságát, és megnevezni a felelősöket. A probléma azonban rendre a változó hatalmi érdekek és a kicsinyes politikai játszmák fogságába került, s így a társadalmi megtisztulás folyamata helyett a kérdés elsikkadt az egyre-másra kirobbanó közéleti botrányok és az azt követő perek sűrűjében.
UNGVÁRY KRISZTIÁN új kötete arra tesz kísérletet, hogy felvázolja az információs kárpótlás, az átvilágítás és a kommunista bűnök felelősségre vonása kapcsán kialakuló elképzelések 1989 és 2017 közötti történetét, majd egyfajta illusztráció gyanánt néhány konkrét esettanulmányban is igyekszik érzékeltetni azokat a problémákat, amelyek az iratnyilvánosság részlegessége és az átvilágítás elmaradása okoz Magyarország közéletében. A szerző célja, hogy bizonyítsa: a mai magyar politika deficitjei szorosan összefüggnek a múlttal való szembenézés elmaradásával.

Ungváry Krisztián az 1956-os Intézet tudományos munkatársa. 2005 és 2008 között a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában tevékenykedett szakértőként, ahol az Emlékezet és Szolidaritás Alapítvány német-magyar-lengyel ügyeiben vett részt. 2005-ben tagja lett a német elűzések elleni központ tudományos tanácsának. A Horthy-rendszer mérlege című akadémiai disszertációjával elnyerte az MTA doktora címet. Érdeklődési területe elsősorban a 20. század politikai és hadtörténete, illetve az emberek viszonya saját történelmükhöz.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A szembenézés hiánya ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A szembenézés hiánya ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  234
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  386 gr
  ISBN:
  9786150006604
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2709193 / 1170780  TAGS:
  Online A szembenézés hiánya ebook, könyvet A szembenézés hiánya FB2, Download A szembenézés hiánya PDF , Download A szembenézés hiánya MOBI, Online A szembenézés hiánya könyvet, ingyenes letöltések A szembenézés hiánya IPhone, Online könyvet A szembenézés hiánya PDF, ingyenes A szembenézés hiánya DJVU, ingyenes letöltések A szembenézés hiánya TXT, letöltések A szembenézés hiánya RTF, Online A szembenézés hiánya FB2 , e-könyvet A szembenézés hiánya letöltések TXT, ingyenes A szembenézés hiánya letöltések könyvet, e-könyvet A szembenézés hiánya download MOBI, letöltések A szembenézés hiánya IPad, olvas A szembenézés hiánya MOBI, olvas A szembenézés hiánya DOC, ingyenes A szembenézés hiánya AWZ, Download e-könyvet A szembenézés hiánya iPad , ingyenes A szembenézés hiánya DJVU, Download A szembenézés hiánya e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A szembenézés hiánya DVD, olvas A szembenézés hiánya TXT, Book A szembenézés hiánya letöltések DJVU, A szembenézés hiánya letöltések könyvet ingyenes, A szembenézés hiánya letöltések könyvet pdf ingyenes, A szembenézés hiánya pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A szembenézés hiánya pdf ingyenes, A szembenézés hiánya letöltések könyvet epub ingyenes, A szembenézés hiánya ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply