A tóra népe letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Négy évvel ezelőtt, 2002-ben, egy nyári reggelen a budapesti Vasvári Pál utcában, egy bérház belső udvarában lévő zsinagógából különös dallamú, kántáló férfihang mintha Jeruzsálem óvárosából szólt volna. Benéztem, egy férfi Tórát olvasott a közösségnek. Ott kezdtem el fotózni, majd folytattam a Dohány, a Kazinczy utcai és más budapesti zsinagógákban. Nyírtass az egyetlen vidéki helyszín a könyvben.
A zsidó vallást nem a vallási teendők sokaságán keresztül szeretném bemutatni, hanem az Istenhez való tartozás kifejeződésének életképeivel. A fotók szempontjából nincs jelentősége, de az írásaimról el kell mondanom, hogy nem zsidó nézőpontból készültek… Nem zsidóként sem maradtam soha kívülálló, bizalommal fogadtak mindenhol.
A Tóra kronológiáját követtem a zarándokünnepek képszerkesztésekor, Abrahám történetétől Mózes haláláig eljutva. Nem tiszteletlenségből tértem el Mózes III. könyvében, a Leviticus 23. részében megadott sorrendtől. Azt szeretném, hogy a vallást nem gyakorló zsidók és az izraelita vallás iránt érdeklődő nem zsidók is könnyen megértsék a lelket nemesebbé tévő üzeneteket. Remélem, hogy a hívő zsidóknak is megerősítést adnak a képek és a magyarázatok. A fotókon szereplők nyíltan vállalták a világnézetüket, vallásos cselekedeteiket a hit hatja át. A fényképezés során egy évezredeken át megőrzött kultúrával kerültem természetes és közeli kapcsolatba. Négy év elteltével már látom, hogy az emberek felett álló akarat örökíti át a zsidó vallásgyakorlást nemzedékről nemzedékre, az idők végezetéig.
A könyv fotóin szereplőknek köszönöm a közreműködésüket és a segítőkészségüket. Arcuk, tekintetük, valamint a cselekedeteik látható hitelessége nem a fotók érdeme, a fényképezőgép objektíve a valóságot látta meg. Kérem a kedves Olvasót, hogy forgassa bizalommal a könyvemet, amely szándékom szerint mindannyiunk örömére készült.

Demecs Zsolt
A Könyv Magyarul!


Letöltések A tóra népe ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tóra népe ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  150
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  760 gr
  ISBN:
  9789630611886
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2107254 / 1016541
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A tóra népe ebook, könyvet A tóra népe FB2, Download A tóra népe PDF , Download A tóra népe MOBI, Online A tóra népe könyvet, ingyenes letöltések A tóra népe IPhone, Online könyvet A tóra népe PDF, ingyenes A tóra népe DJVU, ingyenes letöltések A tóra népe TXT, letöltések A tóra népe RTF, Online A tóra népe FB2 , e-könyvet A tóra népe letöltések TXT, ingyenes A tóra népe letöltések könyvet, e-könyvet A tóra népe download MOBI, letöltések A tóra népe IPad, olvas A tóra népe MOBI, olvas A tóra népe DOC, ingyenes A tóra népe AWZ, Download e-könyvet A tóra népe iPad , ingyenes A tóra népe DJVU, Download A tóra népe e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tóra népe DVD, olvas A tóra népe TXT, Book A tóra népe letöltések DJVU, A tóra népe letöltések könyvet ingyenes, A tóra népe letöltések könyvet pdf ingyenes, A tóra népe pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tóra népe pdf ingyenes, A tóra népe letöltések könyvet epub ingyenes, A tóra népe ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply