Ábrahám regéje letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Ábrahám vezér, akit Isten barátjának neveztek, az özönvíz látta Sém atya ivadéka volt. A bölcs pásztor-családfő hosszú és felettébb kalandos életében, ha kellett, harcias vitéz volt, ha lehetett, akkor békesség-teremtő. Valamikor négyezer évvel ezelőtt élhetett: a Tigris és Eufrátesz közötti ősvárosok világából indult, és Kánaán pusztaságain vezérelte népét. Évezredek emlékezete szerint ővele kezdődik az Egy-Isten-hit, amelyet szakadatlanul őriz a zsidó, a keresztény és a mohamedán vallás. A zsidó nép és az arab nép egyként őt, Ábrahámot tudta ősapjának. Csodákkal teljes történetét az Ó- Testamentum legelső részében Mózes Első könyvének XII-XXV. fejezete örökítette nemzedékről nemzedékre. – Ebből a bibliai regéből a legrégebbi, pásztorkorszaki hőstörténet bontakozik ki az olvasó előtt. Ábrahám hőstetteit hajdanán bizonyára ugyanúgy vándorénekesek vitték pásztortüzektől pásztortüzekhez, mint a sok mindenben hasonló sumér és akkád eposzokat az asszír és babiloni dalnokok, és a homéroszi énekeket a görög rapszodoszok. – A mai költő megpróbálta elképzelni azt a nagyon régi hőskölteményt, amelynek hősét és kalandjait az Ó- Testamentum őrizte meg és örökíthette miránk. És ahogy elképzelte mai tudással, mai nyelvezettel, de híven az emberiség e nagy közös örökségéhez, fogalmazta krónikás énekké Ábrahám regéjét. – A költő úgy érzi és véli, hogy csupán alázatosan újramondja a mostani olvasónak az immár négy évezredes közös örökséget.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ábrahám regéje ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ábrahám regéje ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  148
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  152 gr
  ISBN:
  9789632997117
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2393178 / 1109472  TAGS:
  Online Ábrahám regéje ebook, könyvet Ábrahám regéje FB2, Download Ábrahám regéje PDF , Download Ábrahám regéje MOBI, Online Ábrahám regéje könyvet, ingyenes letöltések Ábrahám regéje IPhone, Online könyvet Ábrahám regéje PDF, ingyenes Ábrahám regéje DJVU, ingyenes letöltések Ábrahám regéje TXT, letöltések Ábrahám regéje RTF, Online Ábrahám regéje FB2 , e-könyvet Ábrahám regéje letöltések TXT, ingyenes Ábrahám regéje letöltések könyvet, e-könyvet Ábrahám regéje download MOBI, letöltések Ábrahám regéje IPad, olvas Ábrahám regéje MOBI, olvas Ábrahám regéje DOC, ingyenes Ábrahám regéje AWZ, Download e-könyvet Ábrahám regéje iPad , ingyenes Ábrahám regéje DJVU, Download Ábrahám regéje e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ábrahám regéje DVD, olvas Ábrahám regéje TXT, Book Ábrahám regéje letöltések DJVU, Ábrahám regéje letöltések könyvet ingyenes, Ábrahám regéje letöltések könyvet pdf ingyenes, Ábrahám regéje pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ábrahám regéje pdf ingyenes, Ábrahám regéje letöltések könyvet epub ingyenes, Ábrahám regéje ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply