Ágyúk és virágok letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A zongorista, aki ellopott egy mozdonyt…
Nem, nem e sorozat újabb Rejtő-kötetét veszi kézbe az Olvasó, csakhogy az Ágyúk és virágok éppen nem szokásos önéletrajz, inkább kalandregény, ezért is ajánlom a szívem közepéből. Mert tele a padlás mégoly nagy művészek öntömjénező írásaival: ugyanakkor kit érdekel, melyik ezer városban, hány száz karmesterrel, milyen hosszú auto­gramsort gyűjtve telt a pálya, melynek elemeihez holmi újságíró négerez kohéziós emlékeket? Engem biztos nem.

A Cziffra Györgyé viszont olyan sors, amelynek nagy kanyarjai nem a művészélet sallangjaival ,,ékesek", viszont a XX. század jegyeit mind magukon viselik. Ki hinné, hogy a Horthy-érában is felemelkedik egy tehetséges cigánygyerek: nyolcévesen a nagy Dohnányi Ernő fogja kézen, és viszi a Zeneakadémiára? Ugyanez a rezsim el is veszejti majd, hisz munkaszolgálatra küldi – ott többször szökik, s ha nincs mivel, hát mozdonnyal teszi…

De minden rendszerek ,,legemberségesebbje", a kommunizmus is tíz évig tiporja így vagy úgy: előbb lokálokba nyomja le (Vásáry Tamás bonmot-ja: ,,Kik négykezeseznek a hátsó teremben?" ,,Ja kérem – így a pincér -, csak a Cziffra.,,), de kőbányában is dolgoztatja a század egyik legnagyobb zongoraművészét, aki emiatt csak harmincöt évesen, elnyűtt csuklókkal indulhat a világnak.

Ennek pedig a napját is ismerjük: 1956. október 22-én történt, beugrással Bartók kutyanehéz II. zongoraversenyébe, az Erkel Színházban. Játékával, közismert sorsának aznap esti fordulásával egyik, eddig ki nem tárgyalt művészi gyújtópontjává vált a forradalomnak – néhány nappal később már Bécs, pár hét múlva pedig Párizs omlik a lábai elé, mint egykor Lisztnek… (Engedelmükkel közreadjuk most azt a sorsfordító hangfelvételt is, amely az akkori Köztársaság téren álló – mára újranyitott – Erkel Színházunk történelmének is része lett.)

A virtuóz magyar cigányzseni műve olvasmányos, szórakoztató, önreflexív és szelíd, s közben végig azt kérdezzük: van ilyen? Megtörténhetett? (Igen.) És ugye, efféle mívességgel csak egy íróember fogalmaz? (Nem.)

Cziffra György vére, ízlése, habitusa, sorsa és nyelve, játékának minden billentése magyar. Hallgatói és olvasói letehetetlen élményhez jutnak, s még magyarabbak is lesznek általa.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Ágyúk és virágok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ágyúk és virágok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  240
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  690 gr
  ISBN:
  9786155269639
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2602784 / 1145112
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Ágyúk és virágok ebook, könyvet Ágyúk és virágok FB2, Download Ágyúk és virágok PDF , Download Ágyúk és virágok MOBI, Online Ágyúk és virágok könyvet, ingyenes letöltések Ágyúk és virágok IPhone, Online könyvet Ágyúk és virágok PDF, ingyenes Ágyúk és virágok DJVU, ingyenes letöltések Ágyúk és virágok TXT, letöltések Ágyúk és virágok RTF, Online Ágyúk és virágok FB2 , e-könyvet Ágyúk és virágok letöltések TXT, ingyenes Ágyúk és virágok letöltések könyvet, e-könyvet Ágyúk és virágok download MOBI, letöltések Ágyúk és virágok IPad, olvas Ágyúk és virágok MOBI, olvas Ágyúk és virágok DOC, ingyenes Ágyúk és virágok AWZ, Download e-könyvet Ágyúk és virágok iPad , ingyenes Ágyúk és virágok DJVU, Download Ágyúk és virágok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ágyúk és virágok DVD, olvas Ágyúk és virágok TXT, Book Ágyúk és virágok letöltések DJVU, Ágyúk és virágok letöltések könyvet ingyenes, Ágyúk és virágok letöltések könyvet pdf ingyenes, Ágyúk és virágok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ágyúk és virágok pdf ingyenes, Ágyúk és virágok letöltések könyvet epub ingyenes, Ágyúk és virágok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply