Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A növényi és húsalapú, mértékletes táplálkozási rendszertől, időszakosan vagy hosszabb időre tervezetten, sokan eltérnek. Ők és a divatdiéták rabjai az alternatív táplálékválasztók.

Az alternatív táplálkozás kortünet. Soha ennyi "világmegváltó" fogyókúrás recept nem volt még elérhető, de vajon feltűnik-e, hogy közben a lakosság egészségi állapota összességében nem jobb, sőt romlik?
Adatok bizonyítják, hogy milyen gyakoriságú a helytelen táplálkozás miatti egészségromlás, mindenekelőtt az elhízottság és a túlsúlyosság.

A szerző a divatdiéták  hosszú sorát mutatja be, véleményezi, mellette természetesen az étrendfüggő és táplálkozási betegségekben szenvedők táplálékválasztásának is szentel egy fejezetet.
Mindezek előtt azonban az alternatív táplálkozással kapcsolatos személyes döntések valódi hátterével, családi és közösségi kockázataival is megismertet.

Az első fejezetekben foglalkozik a táplálék és a táplálkozás fogalmaival, az egészséges, friss, tiszta, biztonságos élelmiszerekkel csakúgy, mint az élelmiszertermelés és -fogyasztás témaköreivel. Különös jelentőséggel bír a bőség következtében könnyen kialakuló túlsúly, és ennek különböző változatai, a nyomukban fellépő betegségekkel, mint írja: A derék és csípő környékén felhalmozódó zsírszövet több korábbi tanulmány szerint is jelentősen csökkentheti életkilátásainkat, mivel hajlamosít szív- és érrendszeri megbetegedésre. Ez a zsírszövet ugyanis több káros anyagot termel, ráadásul közel helyezkedik el a létfontosságú szerveinkhez. 

Meglepően fontos a fogantatástól számított első 1000 nap. "A fokozott kalória bevitel a zsírsejtek szaporodását serkenti.  A szülők a kórós elhízás alapjait már a csecsemő- és gyermekkorban lerakják. Életünk első 1000 napjában "követett" étrend ugyanis a későbbiekben is nagyban befolyásolja testünk egészségét."  Ez az egészségveszteség nem, vagy csak alig nyerhető vissza később.

Egyik oldalon az élelmiszerek bősége, a másik oldalon az éhezés, s bizony megdöbbenünk, "egy hazai iskolás 15 (!) éhező gyerek napi adagját fogyasztja el egyedül!? Csak Afrikában 50 ezer ember hal meg naponta (!),  az alultápláltság következményeként."
A szerző, dr. Balogh Sándor csaknem 50 éve ténykedik az élelmiszer-ismeret oktatása és tudományos kutatása terén, jól ismeri a diszciplínát.  A magyar viszonyok tekintetében történeti kitekintést is tesz a következő sorokkal (is):
"1961-1978 között a mezőgazdaság bruttó termelési értékének növekedésében Magyarországot csak Hollandia előzte meg a világban. Az egy lakosra jutó mezőgazdasági termelési értékben pedig Magyarország az első helyen állt." "A termelés értéke 1960-1962 és 1983-1985 között közel megduplázódott, az egy főre jutó gabonatermelés terén Magyarország ekkor az USA-val egy szinten állt, csak Kanada és Dánia előzte meg. Az egy főre jutó hústermelés terén Hollandia után Magyarország a világon a 2. helyet foglalta el."  

A könyvben külön fejezetek szólnak az élelmiszertermelés és fogyasztás fenntarthatóságáról, a vegetarianizmusról, a vallási (és ezoterikus, spirituális) meghatározottságú táplálékválasztásról, a különböző mentesített ("free from") és dúsított élelmiszerekről, a funkcionális és "novel" élelmiszerekről, de szeretné eloszlatni a téveszméket is a fogyókúrázás, lúgosítás, méregtelenítés ma divatos témaköreiről, és a tisztánlátás érdekében az áltudományok ismertetőjeleit is felsorolja.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  436
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  710 gr
  ISBN:
  9786155443725
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2711330 / 1172314
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink ebook, könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink FB2, Download Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink PDF , Download Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink MOBI, Online Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink könyvet, ingyenes letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink IPhone, Online könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink PDF, ingyenes Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink DJVU, ingyenes letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink TXT, letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink RTF, Online Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink FB2 , e-könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések TXT, ingyenes Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések könyvet, e-könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink download MOBI, letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink IPad, olvas Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink MOBI, olvas Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink DOC, ingyenes Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink AWZ, Download e-könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink iPad , ingyenes Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink DJVU, Download Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink DVD, olvas Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink TXT, Book Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések DJVU, Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések könyvet ingyenes, Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések könyvet pdf ingyenes, Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink pdf ingyenes, Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink letöltések könyvet epub ingyenes, Alternatív táplálkozás – választható táplálékaink ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply