Ambíció és kíváncsiság letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A neves szerző tizenöt, többségében a 20. század második felében született jelentős felfedezés mozgatórugóit elemzi olvasmányos, új könyvében, amely speciális szaktudományos előképzettség nélkül is nagy élvezetet nyújt olvasójának, de amelyet a szaktudományok művelői is haszonnal forgathatnak. A szerző tizenhárom esetben személyes kapcsolatban volt a könyvben szereplő Nobel-díjas vagy hasonló rangú felfedezőkkel. A könyv mindegyik főhőséről elmondható, hogy megvolt benne az ambíció és a kíváncsiság, de emellett mindegyik felfedező rendelkezett még legalább egy, a pályája alakulását döntően befolyásoló tulajdonsággal is. A kettős spirál társfelfedezője, James Watson különösen sikerorientált volt, de a szerkezetkutatás lehetőségeire vonatkozó tájékozatlansága is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kezdeményezze a DNS szerkezetének meghatározását. A 20. század egyik legnagyobb kémikusa, Linus Pauling döntő felfedezést tett a fehérjék szerkezetére vonatkozóan, és sikerében nagy szerepe volt versenyszellemének. Gertrude Elion családtagjai olyan betegségekben haltak meg, amelyek nem sokkal később gyógyíthatók lettek. Elion egész pályáját a gyógyszerkutatásnak szentelte.
A ma már rutinszerűen végzett mágneses rezonancia képalkotást elsősorban két olyan tudósnak köszönhetjük, akik megkésve indultak a tudományos pályán, de később képesek voltak tudásukat egy addig feltáratlan területen kamatoztatni. Sherwood Rowland szinte akaratlanul ismerte fel annak a veszélyét, hogy bizonyos vegyületek tönkreteszik a földi életet védő ózonréteget. Vonakodva bár, de a környezet megmentésének egyik legeredményesebb szószólója lett. Ezek és a hasonló példák emberközelségbe hozzák a tudományos felfedezéseket és a felfedezőket. Rajtuk keresztül az olvasó szinte szórakoztató módon tájékozódhat olyan felfedezésekről, amelyek modern életünk mindennapjait is befolyásolják.

A könyvet számos illusztráció gazdagítja. A magyar kiadás előszavát az a Georg Klein (Klein György) biológus írta, aki 1957 és 1993 között tagja volt az orvosi Nobel-díj Bizottságnak. Az előszó szerzője a híres tudós és író Carl Djerassi, a beköszöntőt a Nobel-díjas Harold Kroto, a bevezetést pedig a Nobel-díjas Robert Curl írta. A kötet angol nyelvű eredetijéről nyolc Nobel-díjas és hét további híres tudós nyilatkozott elismerően.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Ambíció és kíváncsiság ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ambíció és kíváncsiság ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  332
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  540 gr
  ISBN:
  9789630591904
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2227622 / 1082098
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Ambíció és kíváncsiság ebook, könyvet Ambíció és kíváncsiság FB2, Download Ambíció és kíváncsiság PDF , Download Ambíció és kíváncsiság MOBI, Online Ambíció és kíváncsiság könyvet, ingyenes letöltések Ambíció és kíváncsiság IPhone, Online könyvet Ambíció és kíváncsiság PDF, ingyenes Ambíció és kíváncsiság DJVU, ingyenes letöltések Ambíció és kíváncsiság TXT, letöltések Ambíció és kíváncsiság RTF, Online Ambíció és kíváncsiság FB2 , e-könyvet Ambíció és kíváncsiság letöltések TXT, ingyenes Ambíció és kíváncsiság letöltések könyvet, e-könyvet Ambíció és kíváncsiság download MOBI, letöltések Ambíció és kíváncsiság IPad, olvas Ambíció és kíváncsiság MOBI, olvas Ambíció és kíváncsiság DOC, ingyenes Ambíció és kíváncsiság AWZ, Download e-könyvet Ambíció és kíváncsiság iPad , ingyenes Ambíció és kíváncsiság DJVU, Download Ambíció és kíváncsiság e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ambíció és kíváncsiság DVD, olvas Ambíció és kíváncsiság TXT, Book Ambíció és kíváncsiság letöltések DJVU, Ambíció és kíváncsiság letöltések könyvet ingyenes, Ambíció és kíváncsiság letöltések könyvet pdf ingyenes, Ambíció és kíváncsiság pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ambíció és kíváncsiság pdf ingyenes, Ambíció és kíváncsiság letöltések könyvet epub ingyenes, Ambíció és kíváncsiság ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply