A Rima vonzásában letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Napjainkban, ha Ózd nevét meghallja az olvasó, felsejlik az egykor virágzó iparváros, a magyar kohászat meghatározó központja. Ebben a kötetben a szerző nem hagyományos vállalattörténet megírására vállalkozik, hanem az ózdi gyári társadalom példáján mutatja be a magyar ipari társadalom, a munkásság kialakulását, tagolódását, ismérveit, jellegzetességeit, mindennapjait az 1880-as évektől a második világháborút követő államosításig terjedő hat és fél évtizedben.
A könyv az ózdi vasgyár és a környező települések társadalmának sajátosságait és strukturális változásait elemezve olyan kérdésekre keresi a választ, vajon a vasgyár létrehozása miként változtatta meg a helyi társadalmat, s hogyan zajlott ez a folyamat. Mi alapján rétegződött a gyári társadalom (képzettség, foglalkozás, lakóhely, életmód, jövedelem, kulturális tőke, presztízs), s egyes csoportjai milyen adottságokkal rendelkeztek? Mennyire volt homogén vagy heterogén a munkásság? Volt-e az egyes rétegek között mobilitás, és mennyire segítette, illetve gátolta ezt az oktatási rendszer, az üzemi hierarchia vagy a kulturális egyesületek élete? Hogyan alakult át a környéken élők korábbi paraszti életmódja, s milyen különbségek voltak az egyes társadalmi rétegek között táplálkozásban, öltözködésben és szemléletben? Hogyan emelkedett ki Ózd a környező települések közül, hogyan lett a kisközségből város, s melyek voltak ennek közjogi lépései és a térbeli, társadalmi következményei?
Nagy Péter történész a szakirodalom, a korabeli kiadványok, a levéltári iratok és sajtócikkek alapos feldolgozása mellett egykori ,,rimai" munkavállalókkal és családtagjaikkal, valamint akkor élt ózdiakkal és környékbeliekkel idézte fel a múltat, akik régi családi dokumentumaikkal és fényképeikkel segítették a szerző kutatását.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Rima vonzásában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Rima vonzásában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  384
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  748 gr
  ISBN:
  9789633383940
  Nyelv:
  MAGYAR – ANGOL
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2687923 / 1159200
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A Rima vonzásában ebook, könyvet A Rima vonzásában FB2, Download A Rima vonzásában PDF , Download A Rima vonzásában MOBI, Online A Rima vonzásában könyvet, ingyenes letöltések A Rima vonzásában IPhone, Online könyvet A Rima vonzásában PDF, ingyenes A Rima vonzásában DJVU, ingyenes letöltések A Rima vonzásában TXT, letöltések A Rima vonzásában RTF, Online A Rima vonzásában FB2 , e-könyvet A Rima vonzásában letöltések TXT, ingyenes A Rima vonzásában letöltések könyvet, e-könyvet A Rima vonzásában download MOBI, letöltések A Rima vonzásában IPad, olvas A Rima vonzásában MOBI, olvas A Rima vonzásában DOC, ingyenes A Rima vonzásában AWZ, Download e-könyvet A Rima vonzásában iPad , ingyenes A Rima vonzásában DJVU, Download A Rima vonzásában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Rima vonzásában DVD, olvas A Rima vonzásában TXT, Book A Rima vonzásában letöltések DJVU, A Rima vonzásában letöltések könyvet ingyenes, A Rima vonzásában letöltések könyvet pdf ingyenes, A Rima vonzásában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Rima vonzásában pdf ingyenes, A Rima vonzásában letöltések könyvet epub ingyenes, A Rima vonzásában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply