Az én Kalotaszegem letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"A 2004-es kiadású ERDÉLY – KALOTASZEG KÉPES KRÓNIKA 96. oldalán, a felső képen egy drótkerítéshez támasztva néhány régi sírkő, s egy emléktábla a fűben: „EV. REF. NÉPISKOLA ….ÉPÍTTETTE CSŰRÖS JÓZSEF, LELKÉSZ.. , Ő volt a nagyapám.
Utrechtben tanult és igen tudós pap volt, németül, hollandul levelezett élete végéig. S feltehetően teológiai tanári katedra várt volna rá Kolozsvárott, ha nem jön a nagycsalád, (öt lány és egy fiú) – s a gyengécske professzori fizetés helyett az akkoron igen gazdag és nagy falunak számító Váralmás parókiáját választotta. Évtizedekig volt Kalotaszeg eme részének, az Almás völgye térségének református esperese,- levelezett, írt, olvasott, s vagy az irodájába, vagy a Ropó-hegy fenyői alá menekült a számára talán túl eleven családi élet zajai elől. A háztartást Nagyanyám vezette, habitusa és kinézete is igazi „nagyasszony" (ilyenek már ritkán születnek manapság). Abból a Varjú nemzetségből származott, amelyről Kós Károly híres könyvét írta.
Az író – építész – grafikus – polihisztor, Kalotaszeg NAGY EMBERE sűrűn járt a házhoz akkortájt; mokány hegyi lovon poroszkált be Bánffyhunyadról, s nem tudni, hogy a hivatalos ügyek (az egyház gondnoka volt ez időben), vagy a híres-szép Csűrös lányok vonzották-e az almási parókiára.
Kalotaszeggel szemben máig nagy (és többnyire jóvátehetetlen) adósságaim vannak. Meglehetősen fáradtan testben és lélekben kimerülten érkeztem mindig oda. Azon túl, hogy rokonaim szeretete és otthonuk kedves, szép élete is folyamatosan házuknál marasztott, talán e fáradtság és lustaság gátolt meg abban, hogy „tervezetten" végigjárjam az egész vidéket, annak minden érdekes faluját, – s persze „didaktikusabban", szinte felmérésszerűen rajzoljam le templomaikat, legszebb portáikat. Olyan szerkezeteket, olyan formákat és hangulatokat örökíthettem volna meg e túrákon, amelyek mára már el is vesztek."
Részlet az előszóbólA Könyv Magyarul!


Letöltések Az én Kalotaszegem ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az én Kalotaszegem ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  620 gr
  ISBN:
  9632198417
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2101677 / 1014932
  Illusztráció:
  FEKETE-FEHÉR RAJZOKKAL  TAGS:
  Online Az én Kalotaszegem ebook, könyvet Az én Kalotaszegem FB2, Download Az én Kalotaszegem PDF , Download Az én Kalotaszegem MOBI, Online Az én Kalotaszegem könyvet, ingyenes letöltések Az én Kalotaszegem IPhone, Online könyvet Az én Kalotaszegem PDF, ingyenes Az én Kalotaszegem DJVU, ingyenes letöltések Az én Kalotaszegem TXT, letöltések Az én Kalotaszegem RTF, Online Az én Kalotaszegem FB2 , e-könyvet Az én Kalotaszegem letöltések TXT, ingyenes Az én Kalotaszegem letöltések könyvet, e-könyvet Az én Kalotaszegem download MOBI, letöltések Az én Kalotaszegem IPad, olvas Az én Kalotaszegem MOBI, olvas Az én Kalotaszegem DOC, ingyenes Az én Kalotaszegem AWZ, Download e-könyvet Az én Kalotaszegem iPad , ingyenes Az én Kalotaszegem DJVU, Download Az én Kalotaszegem e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az én Kalotaszegem DVD, olvas Az én Kalotaszegem TXT, Book Az én Kalotaszegem letöltések DJVU, Az én Kalotaszegem letöltések könyvet ingyenes, Az én Kalotaszegem letöltések könyvet pdf ingyenes, Az én Kalotaszegem pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az én Kalotaszegem pdf ingyenes, Az én Kalotaszegem letöltések könyvet epub ingyenes, Az én Kalotaszegem ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply