Az önmagáért való ember letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Erich Frommot első, világhírűvé vált műve, a Menekülés a szabadság elől (1941) méltán avatta az elkötelezett és etikus tudományos gondolkodás egyik nagy alakjává. E második, 1947-ben keletkezett nagy munkája a szerző pszichoanalitikus felismerések alapján megfogalmazódott etikai nézeteit tárgyalja.
Fromm tudományos érdeme, hogy a pszichoanalízis jelentőségét a szociálpszichológiát illetően vizsgálta, és egy speciális karakterfogalom kifejlesztésével hidat vert a szociológia és a szociológiai jelenségek pszichoanalitikus látásmódja között. E karakterológia nem csupán az egyedi életsorsok pszichoanalízisét kínálja, de egyben az egyes társadalmi csoportok dinamikus vizsgálatát is. Ezúttal nem csak a beteg egyén az érdekes, hanem sokkal inkább az embereknek a dolgokhoz, az emberi és természeti környezethez fűződő kapcsolatainak alapmintái.
Fromm az általa használt karakterfogalom kialakításával már első munkáitól folyamatosan foglalkozott. Kiterjesztette a pszichoanalízis karakterértelmezésének használatát a nem terápiás és nem klinikai területekre is. Ehhez dolgozta ki a világhoz és emberekhez fűződő kapcsolat ideáltipikus alapmintáját, majd ezek után azt vizsgálta, hogy vajon ez a modell az ember gyarapodását és pszichés kiteljesedését szolgálja-e, vagy sem. A mű központi, harmadik fejezetében Fromm az egyes karakterirányultságokat írja le mint produktív, illetve a nem produktív irányultsági típusokat, és értékeli azok kihatását az ember pszichológiai fejlődésére.
A könyv nem pusztán Fromm karakterológiájának foglalata, hanem bő terjedelmet szentel az ember dinamikus szemléletéből következő etikai kérdéseknek is.
Fromm művének a ,,Man for Himself" címet adta, és ezzel kifejezésre juttatta humanisztikus programját. Az ő szemében létezik egy, az emberben mélyen beleivódott boldogság- és egészségvágy.
A könyv egyfajta humanista hitvallás, annak a hitnek a kifejeződése, hogy az ember maga a mérték és a cél is. A benne kifejtett karakteológia pedig a Fromm képviselte modern humanizmus empirikus alapját jelenti.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az önmagáért való ember ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az önmagáért való ember ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  214
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  250 gr
  ISBN:
  9789639350670
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2045214 / 1139446
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Az önmagáért való ember ebook, könyvet Az önmagáért való ember FB2, Download Az önmagáért való ember PDF , Download Az önmagáért való ember MOBI, Online Az önmagáért való ember könyvet, ingyenes letöltések Az önmagáért való ember IPhone, Online könyvet Az önmagáért való ember PDF, ingyenes Az önmagáért való ember DJVU, ingyenes letöltések Az önmagáért való ember TXT, letöltések Az önmagáért való ember RTF, Online Az önmagáért való ember FB2 , e-könyvet Az önmagáért való ember letöltések TXT, ingyenes Az önmagáért való ember letöltések könyvet, e-könyvet Az önmagáért való ember download MOBI, letöltések Az önmagáért való ember IPad, olvas Az önmagáért való ember MOBI, olvas Az önmagáért való ember DOC, ingyenes Az önmagáért való ember AWZ, Download e-könyvet Az önmagáért való ember iPad , ingyenes Az önmagáért való ember DJVU, Download Az önmagáért való ember e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az önmagáért való ember DVD, olvas Az önmagáért való ember TXT, Book Az önmagáért való ember letöltések DJVU, Az önmagáért való ember letöltések könyvet ingyenes, Az önmagáért való ember letöltések könyvet pdf ingyenes, Az önmagáért való ember pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az önmagáért való ember pdf ingyenes, Az önmagáért való ember letöltések könyvet epub ingyenes, Az önmagáért való ember ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply