Bűvös éjszaka letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"…a benne rejlő vagy belőle kinövő művész mégis csalhatatlanul érezte a kor szellemének sugallatát." – Szemlér Ferenc, Utunk,1974.

"Mimi megriadt, bár nem mutatta. Attól félt, hogy a házba mennek vissza, vissza abba a terembe, oda a zongorához. Félt viszontlátni azt a padocskát, ahol a művész vállára hajtotta a fejét, azt a helyet, ahol csókkal kínálta, azt a helyet, ahol őt a zene, a holdsugár és a szerelem akkora boldogsággal fonta be ma éjjel."

A kötetben Bánffy Miklós két kisregénye, a Reggeltől estig és a Bűvös éjszaka kapott helyet. Első kiadásban hajdanán mindkettő Kisbán Miklós névvel jelent meg, az Erdélyi történet sikere után már Bánffyként szignózva láttak napvilágot. A világ, amelyben a művek hősei mozognak, némiképp rokon a Trilógiával, de eltérést is mutat: az első lélektani érdeklődésében, a második világháborús hátterével; az első özvegy ikernővérek szerelmi kavalkádja, a második egy árva hercegnő története.
De ismerős a miliő: szálloda, zeneterem, csónakház, díszkertek. A szereplők pedig: nagyvilági hölgyek, titkos szerelmesek és rajongók, művészek és műveik, urak és kegyeltek, hercegek. És partizánok.
Bánffy kitűnő mesélő, ezúttal sem okoz csalódást.

Író, politikus, grafikus, díszlet- és kosztümtervező, színpadi rendező Kolozsváron született 1873-ban. Budapesten végezte tanulmányait, doktori címet szerzett. Több cikluson át országgyűlési képviselő volt, utána négy esztendeig Kolozs vármegye főispánja, 1912-től 1918-ig a budapesti Nemzeti Színház és az Állami Operaház intendánsa. A húszas évek elején Budapesten Bethlen István kormányának külügyminisztere lett, később a Képzőművészeti Tanács elnöke. 1926-ban visszaköltözött Erdélybe, ahol részben kolozsvári palotájában, részben a hírneves bonchidai kastélyában élt, ettől kezdve vezető szerepet töltött be az erdélyi magyar kulturális élet mozgalmaiban, így az Erdélyi Helikon szerkesztője is volt. Az erdélyi református egyházkerület főgondnokaként Makkai Sándor püspök oldalán szerepe volt a magyar felekezeti iskolák megvédésében, megtartásában és gyarapításában. Művei németül, olaszul, angolul és franciául is megjelentek. Nemcsak íróként, hanem grafikusként is maradandót alkotott, az Erdélyi Szépmíves Céh számos könyvét illusztrálta, többek között Tamási Áron műveit.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Bűvös éjszaka ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bűvös éjszaka ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  277
  Borító:
  KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
  Súly:
  386 gr
  ISBN:
  9789632274010
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2434371 / 1094536  TAGS:
  Online Bűvös éjszaka ebook, könyvet Bűvös éjszaka FB2, Download Bűvös éjszaka PDF , Download Bűvös éjszaka MOBI, Online Bűvös éjszaka könyvet, ingyenes letöltések Bűvös éjszaka IPhone, Online könyvet Bűvös éjszaka PDF, ingyenes Bűvös éjszaka DJVU, ingyenes letöltések Bűvös éjszaka TXT, letöltések Bűvös éjszaka RTF, Online Bűvös éjszaka FB2 , e-könyvet Bűvös éjszaka letöltések TXT, ingyenes Bűvös éjszaka letöltések könyvet, e-könyvet Bűvös éjszaka download MOBI, letöltések Bűvös éjszaka IPad, olvas Bűvös éjszaka MOBI, olvas Bűvös éjszaka DOC, ingyenes Bűvös éjszaka AWZ, Download e-könyvet Bűvös éjszaka iPad , ingyenes Bűvös éjszaka DJVU, Download Bűvös éjszaka e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bűvös éjszaka DVD, olvas Bűvös éjszaka TXT, Book Bűvös éjszaka letöltések DJVU, Bűvös éjszaka letöltések könyvet ingyenes, Bűvös éjszaka letöltések könyvet pdf ingyenes, Bűvös éjszaka pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bűvös éjszaka pdf ingyenes, Bűvös éjszaka letöltések könyvet epub ingyenes, Bűvös éjszaka ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply