Csak mesélek letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Nem is tudom, hol kezdjem, annyi minden kavarog a fejemben, emlékképek, amelyek újra és újra megszólalnak bennem. Emlékképek, melyek hol sötétek, hol pedig vidámak. Különböző életek és tárgyak, mind-mind a múlt egy darabját idézik fel. A Diófa Vendéglőben anekdotáztunk vacsora és borozgatás közben. Piroska tanácsolta, hogy le kellene írni ezeket a történeteket az utókornak. – Talán igen, talán nem. – Én nem tudok olyan mívesen írni, mint a képzett tollforgatók, és egyáltalán, kit érdekelnének az én történeteim? Aztán mégis megpróbáltam. Ez a kis történet, abból az időből való, amikor még a béke az BÉKE volt, tizenhárom évvel a nagy világégés után… A Toldi Miklós utcában, egy kicsi, egy szoba-konyhás, üvegverandás, féltetős házban, ami szerényen a Visi bácsiék hatalmas tűzfalú házának támaszkodott. A házat nagyapám építette a székesfehérvári Búr-telepen, Bontott anyagokból – amihez olcsón hozzá lehetett jutni – közvetlen a háború után. Ebben a kicsi házban születtünk mind a hárman, és innen indult az életünk. Itt éltünk együtt, a nagymamámmal aki egy hófehér hajú, madár csontú, asszony volt, és aki egy éjszaka alatt őszült meg a bombázások alatt. 1947-ben megözvegyült, mert nagyapámat elvitte egy félrekezelt tüdőgyulladás. Még csak ötvenkét éves volt, a nagymama és már túl volt két világháborún, menekülésen, és kitelepítésen. Az arcán  mély barázdákat hagyott a kegyetlen sors. Ez a kis kötet, tizenhét történetet tartalmaz. Nagyjából harminc évet ölel át, természetesen a teljesség igénye nélkül. Ebből a hosszú idővonalból kiragadott epizódok, mind valós történetek, valós szereplőkkel, néhány helyen csupán a nevek megváltoztatásával. Ajánlom mindenkinek szeretettel,aki kedveli a rövid kis novellákat. A könyv lektora Dombi Gábor a Publio irodalmi vezetője. Véleményét a lektori jelentésben az alábbiakban fogalmazta meg ,,A novellák nyelve a magyar novellairodalom legjobb alkotóira hajaz, ha még emlékszünk egyáltalán Barta Sándor, Gelléri Andor Endre, Móra Ferenc elbeszéléseire. Melegség ömlik el a szövegeken, amelyek értékes irodalmat hordoznak, legyen az a szegénység, a gyermekkor, a család, a munka szép és drámai, humoros és megható ábrázolása. Eredetiek az olyan életképek, mint amikor ,,egymást pisiltük hátba" horgászást írja le. Érdekes, hogy a kisgyermekkor leírása sokkal plasztikusabbra, kidolgozottabbra sikerült – a lokalizációs hiányokkal együtt , mint a felnőttkor szövegeié, mintha ezeken a mondatokon a szerző boldogabban dolgozott volna. Ezért azt javaslom, hogy a meglévő novellák mellé írja meg a többi történetét is, hogy azok olyan egybefüggő ívet kaphassanak, mint Móra Kincskereső kisködmöne, s ne csak önálló novellák szülessenek, hanem egy olyan novellafolyam, amely szinte regényként olvasható." Ez a vélemény számomra igen megtisztelő, és ennél jobb ajánlást nem tudnék írni a könyvemhez. Ajánlom meghallgatásra az egyik írásomból készült hangoskönyv részletet, igazán jól sikerült előadás.A Könyv Magyarul!


Letöltések Csak mesélek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Csak mesélek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2433892 / 8108836
  Formátum:
  PDF
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Csak mesélek ebook, könyvet Csak mesélek FB2, Download Csak mesélek PDF , Download Csak mesélek MOBI, Online Csak mesélek könyvet, ingyenes letöltések Csak mesélek IPhone, Online könyvet Csak mesélek PDF, ingyenes Csak mesélek DJVU, ingyenes letöltések Csak mesélek TXT, letöltések Csak mesélek RTF, Online Csak mesélek FB2 , e-könyvet Csak mesélek letöltések TXT, ingyenes Csak mesélek letöltések könyvet, e-könyvet Csak mesélek download MOBI, letöltések Csak mesélek IPad, olvas Csak mesélek MOBI, olvas Csak mesélek DOC, ingyenes Csak mesélek AWZ, Download e-könyvet Csak mesélek iPad , ingyenes Csak mesélek DJVU, Download Csak mesélek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Csak mesélek DVD, olvas Csak mesélek TXT, Book Csak mesélek letöltések DJVU, Csak mesélek letöltések könyvet ingyenes, Csak mesélek letöltések könyvet pdf ingyenes, Csak mesélek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Csak mesélek pdf ingyenes, Csak mesélek letöltések könyvet epub ingyenes, Csak mesélek ePub könyvet letöltések ingyenes.