Csalónak született letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


1999 decemberében találkoztam először Louis Pasciutóval egy New York-i étteremben. Amikor megpillantottam, az első
gondolatom az volt, hogy sarkon fordulok és hazamegyek. Akkor már több mint öt éve írtam a Wall Streeten folyó
illegális dolgokról. Úgy gondoltam, már ismerem az összes részvénycsalót, az összes fontos brókert és brókerházat,
a szemét részvények árusítóit és a maffiózókat. De Louis Pasciuto nevével még nem találkoztam. Amikor Louis felhívott és megbeszéltünk egy találkozót, végigfuttattam a nevét a szokásos adatbázisokon. Semmit nem találtam. Soha senki nem írt róla egy sort sem. A szabályozói testületeknél vezetett nyilvántartások szerint semmivel sem volt sárosabb, mint bármelyik másik bróker. A rendelkezésre álló adatok alapján kifejezettem jellegtelen figurának tűnt, egy teljesen érdektelen alaknak. Amikor megpillantottam görnyedt alakját a pénztárhoz közeli széken, úgy tűnt, a félelmeim valóra váltak. Bőrkabátban volt, és egy testépítő magazint lapozgatott idegesen. Azt hittem, hogy kifutófiú vagy egy szolgálaton kívüli pincér. Nyilvánvalóan túl fiatal volt ahhoz, hogy bármi fontosat tudhasson, vagy bárki jelentős személyt ismerhessen.
Amikor kezet fogtunk, feltűnt valami, ami meglepett. Louis ideges volt. Az ilyen embereknek nem kéne idegesnek lenniük. Halkan és olyan erős NewYork-i utcai akcentussal beszélt, hogy néha alig értettem, amit mond. De átadott egy vaskos borítékot, aminek a tartalmát gond nélkül megértettem. Egy vádirat volt benne. A Louis elleni vádirat. Nem néztem volna ki Louisból mindazt, ami benne állt. Louis nem csak egy egyszerű csaló bróker volt, akit egy tisztogatás alkalmával elkaptak a többi brókerrel és maffiózóval együtt. Louis a Wall Streeten érett férfivá. Ahogy beszélgettünk, rájöttem, hogy más, mint azok a csalók és gengszterek, akikkel az évek folyamán interjúkat készítettem. Tisztában volt vele, mit tett. Nem keresett mentségeket. Nem szégyellte magát, nem bánta meg a bűneit, egyszerűen reálisan látta a helyzetet. Elkapták. Louisszal sok sok órán át beszélgettünk akkor és később is, és rengeteg időt töltöttem azzal, hogy leellenőrizzem mindazt, amit elmondott nekem. Ahogy egyre mélyebben beleástam magam a történetébe, a kezdeti gyanakvásomat a csodálat és az undor furcsa keveréke váltotta fel. Ugyanolyan hideg és kegyetlen volt önmagával szemben, miközben elmesélte szétesett élete történetét, amilyen hideg kegyetlenséggel szerezte meg több száz kisbefektető egész életen át összegyűjtött pénzét. Ateistánakvallotta magát, de nem telt bele sok idő, és gyóntató papjává váltam.Mindezek ellenére zavart, hogy Louis profi hazudozó, és mint ilyen, az élő példája a hazugok paradoxonának:
hogyan hihetnék el bármit, amit mond? Ugyanezzel a problémával szembesültek a szövetségi nyomozóhatóságok, akik
Louist – és számos más „együttműködőt” – informátorként és tanácsadóként akarták használni, és akik felkészítették őt
a régi barátaival történő bírósági szembesítésre. Ez nem új keletű probléma. Azóta létezik, amióta vannak bűnözők, akiket elkapnak, és akik utána hajlandók együttműködni a hatóságokkal. Nem kellett sokáig vívódnom azon, hogy mit kezdjek
egy hazudozóval, aki a csalás és a lopás művészetéről mesél nekem. Sok minden, amit elmondott, később további vádiratok alapját képezte, többek között a Louis egykori munkaadói és munkatársai ellen indított bírósági eljárásokban. Louis történetének sarkalatos pontjait – az ismeretlen maffiózók személyazonosságától kezdve a részvénycsalás legapróbb részleteüg – több független, Louistól távol álló forrás is megerősítette. Louis nagyon jó megfigyelő volt. Döbbenetes részletességgel tudta felidézni akár azt is, hogy ki mikor milyen ruhát viselt, vagy hogy egy általa évekkel korábban eladott
részvény éppen mennyibe került. Egyszer leellenőriztem a Louis által említett egyik részvény árát, amiről azt mondta,
hogy 3,50 dollárba került. A gyakorlatilag tévedhetetlen Bloomberg adatbázis szerint viszont 2,50 volt a papír ára. Louis nem tágított. Azt mondta, leszarja a Bloomberget, a részvény 3,50 volt. Később rájöttem, hogy rossz adatokat néztem. Louisnakvolt igaza.Ez a történet tehát épp annyira igaz, amennyire taszító. A brókercégek és a kibocsátó vállalatok neveit nem változtattam meg, sem a brókerekét, a barátaikét és a kedvenc ügyfelekét. Az áldozatok, Louis gyerekei és a felesége családja azonban más néven szerepelnek a könyvben. Azokat a vállalatokat, amelyeknek Louis a részvényeit
árulta, soha nem vonták felelősségre. Nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy bármelyik cég vagy az alkalmazottai
tudtak volna arról, hogy értékpapírjaik illegális részvénymanipulációk tárgyai voltak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Csalónak született ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Csalónak született ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  408
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  500 gr
  ISBN:
  9789638659323
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2152161 / 1052899  TAGS:
  Online Csalónak született ebook, könyvet Csalónak született FB2, Download Csalónak született PDF , Download Csalónak született MOBI, Online Csalónak született könyvet, ingyenes letöltések Csalónak született IPhone, Online könyvet Csalónak született PDF, ingyenes Csalónak született DJVU, ingyenes letöltések Csalónak született TXT, letöltések Csalónak született RTF, Online Csalónak született FB2 , e-könyvet Csalónak született letöltések TXT, ingyenes Csalónak született letöltések könyvet, e-könyvet Csalónak született download MOBI, letöltések Csalónak született IPad, olvas Csalónak született MOBI, olvas Csalónak született DOC, ingyenes Csalónak született AWZ, Download e-könyvet Csalónak született iPad , ingyenes Csalónak született DJVU, Download Csalónak született e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Csalónak született DVD, olvas Csalónak született TXT, Book Csalónak született letöltések DJVU, Csalónak született letöltések könyvet ingyenes, Csalónak született letöltések könyvet pdf ingyenes, Csalónak született pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Csalónak született pdf ingyenes, Csalónak született letöltések könyvet epub ingyenes, Csalónak született ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply