Csigamese letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Balatonfenyvesen, a szociológus nagyapa és unokái kertjében él: csiga, vakondok, méhecske, imádkozó sáska, Sikló, Varangyos Béka, Keresztes Pók, Bodobács, rengeteg hangya és lepke. Eszter, az egyik kisunoka véletlenül rálép Csigára, és összetörik a háza, ott áll (ül) meztelenül a Jóisten sámlija alatt aki épp szájharmonikázik , és nagyon bús, mert épp házasodni készül. A Jóisten elküldi a négy égtáj felé a több ezer szeráfot, meghirdetve a csigaház-építés pályázatát. A beérkező pályaműveket háromtagú zsűri bírálja el: Leonardo da Vinci, Le Corbusier és Makovecz Imre. A végleges döntés értelmében csiga tervei alapján készül el a nyálból épülő, tornyos, kis titokkamrás, piros szivekkel díszes házikó. Így már nincs akadálya, hogy a csiga férjhez menjen. Nyolcvan tojást rak le, ennyi gyereket szeretne felnevelni. A nagy kérdés: hol rejtheti el biztonságosan a tojásokat? Vakond felajánlja föld alatti labirintusát, de az sajnos olyan tekervényes, hogy eltévednek benne. Így inkább egy jól betemetett gödörbe kerülnek a tojások, és a kert kedves állatai felváltva állnak mellette őrséget. A fenyvesi üdülőben eközben sok minden történik: a gyerekek is, a kisállatok is Ki mit tud?-ot és triatlon bajnokságot rendeznek (bodobács pl. vicceket mesélt, hangya pedig elmondta A hangya című József Attila verset). A humorban és nyelvi leleményekben is igen gazdag földközeli történet fordulatos, fantasztikus, csillogóan áttetsző nyelven megírt, bölcsnek is nevezhető könyv végére megszületik a nyolcvan csiga, akiknek Keresztes Pók elmagyarázza: ez pedig, látjátok, a világ. Ebbe van beleszőve a hazátok, Magyarország. Ez pedig a mi rétünk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Csigamese ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Csigamese ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  20.5 x 29.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  82
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1998
  Árukód:
  6135362 / 5134954
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Csigamese ebook, könyvet Csigamese FB2, Download Csigamese PDF , Download Csigamese MOBI, Online Csigamese könyvet, ingyenes letöltések Csigamese IPhone, Online könyvet Csigamese PDF, ingyenes Csigamese DJVU, ingyenes letöltések Csigamese TXT, letöltések Csigamese RTF, Online Csigamese FB2 , e-könyvet Csigamese letöltések TXT, ingyenes Csigamese letöltések könyvet, e-könyvet Csigamese download MOBI, letöltések Csigamese IPad, olvas Csigamese MOBI, olvas Csigamese DOC, ingyenes Csigamese AWZ, Download e-könyvet Csigamese iPad , ingyenes Csigamese DJVU, Download Csigamese e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Csigamese DVD, olvas Csigamese TXT, Book Csigamese letöltések DJVU, Csigamese letöltések könyvet ingyenes, Csigamese letöltések könyvet pdf ingyenes, Csigamese pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Csigamese pdf ingyenes, Csigamese letöltések könyvet epub ingyenes, Csigamese ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply