Egy elfeledett intézmény letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Mit tud tenni egy kora újkori város a fogyatékosokkal, a kóborgó szegényekkel, a rászorulókkal? Hogyan gondoskodik a falai közé húzódó hajléktalanokról, az árván maradt, vagy a törvénytelen születésű, kitett gyermekekről? Hogyan viszonyul a koldusokhoz, a magukat ellátni képtelen magányos öregekhez? A mai napig aktuális és sokszor megoldatlan kérdésre a régi korok válasza az ispotály, azaz a szociális gondoskodás központja volt. Az ispotályt a történeti kutatások sokáig mellőzték, szinte el is felejtették. Nem csak mint téma szorult sokáig háttérbe, a kutatás is számos nehézségbe ütközött, mert a fejedelemségkori Erdély szegényes forrásadottságai között nagyon ritkán nyílik olyan lehetőség, mint a kolozsvári Szent-Lélek ispotály esetében, hogy egy intézmény történetét évtizedeken keresztül nyomon lehessen követni. A kötet egy világi, városi adminisztráció alatt működő ispotály mindennapjairól rajzol pengeéles képet. Levéltári számadások, jegyzőkönyvek, levelek, kiváltságlevelek alapján sikerült az intézmény gazdasági hátterét pontosan megvilágítani, az ispotály mesternek a vámkenyértől a sövényfonatáson át a halotti lepelig terjedő, rendkívül szerteágazó munkáját feltérképezni.
De nemcsak gondjaikat, hanem pályafutásukat, karrierlehetőségeiket is megismerhetjük. A forrásokból kibontakozik az ápoltak mikroközössége, a kiemelkedő, egy-egy favorizált gondozott képe, a mindennapi nehézségek és apró sikerek izgalmas története.A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy elfeledett intézmény ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy elfeledett intézmény ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  16.4 x 23.6 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  172
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  ISBN:
  9789632365145
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:


  TAGS:
  Online Egy elfeledett intézmény ebook, könyvet Egy elfeledett intézmény FB2, Download Egy elfeledett intézmény PDF , Download Egy elfeledett intézmény MOBI, Online Egy elfeledett intézmény könyvet, ingyenes letöltések Egy elfeledett intézmény IPhone, Online könyvet Egy elfeledett intézmény PDF, ingyenes Egy elfeledett intézmény DJVU, ingyenes letöltések Egy elfeledett intézmény TXT, letöltések Egy elfeledett intézmény RTF, Online Egy elfeledett intézmény FB2 , e-könyvet Egy elfeledett intézmény letöltések TXT, ingyenes Egy elfeledett intézmény letöltések könyvet, e-könyvet Egy elfeledett intézmény download MOBI, letöltések Egy elfeledett intézmény IPad, olvas Egy elfeledett intézmény MOBI, olvas Egy elfeledett intézmény DOC, ingyenes Egy elfeledett intézmény AWZ, Download e-könyvet Egy elfeledett intézmény iPad , ingyenes Egy elfeledett intézmény DJVU, Download Egy elfeledett intézmény e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy elfeledett intézmény DVD, olvas Egy elfeledett intézmény TXT, Book Egy elfeledett intézmény letöltések DJVU, Egy elfeledett intézmény letöltések könyvet ingyenes, Egy elfeledett intézmény letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy elfeledett intézmény pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy elfeledett intézmény pdf ingyenes, Egy elfeledett intézmény letöltések könyvet epub ingyenes, Egy elfeledett intézmény ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply