Egy meszely az fél icce letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Szabó Magda hagyatékából előkerült két, kézzel írott, recepteket tartalmazó füzetecske. A megsárgult lapokon található ételek sokszínűsége és érdekessége csupán kultúrtörténeti szempontból is kiadásra érdemesíti őket, ám ezen felül olyan emlékekről van szó, amelyek számos szálon kötődnek Szabó Magda életéhez és írói világához, és ahhoz a miliőhöz, amely a hétköznapokban körülvette őt. Vélhetően ennek is köszönhető, hogy az írónő gondosan megőrizte őket az utókornak.
Az Egy meszely az fél icce receptjeit nem az írónő saját maga készítette el, de minden bizonnyal ezeket az ételeket ette gyerekkorában és a későbbiekben is. A visszaemlékezések szerint egész életében ragaszkodott a házias ízekhez, azokat értékelte igazán.
A régebbi füzet – melybe az 1800-as évek végén kerültek az első bejegyzések – belső borítóján a következő felirat olvasható: Jablonczay Gizella szakácskönyve. Jablonczay Gizella neve jól ismert a Szabó Magda-olvasók előtt, hiszen a családi mitológiát elbeszélő Régimódi történet egyik fontos szereplőjéről, az írónő édesanyjának, Jablonczay Lenkének a nagynénjéről van szó. A másik, szintén kézírásos füzet szerzőjét nem ismerjük, és a receptek valószínűleg későbbi keletkezésűek. A receptek mellett található bejegyzések, kiegészítések arra utalnak, hogy mindkét szakácskönyvet gyakran forgatták, és a legtöbb recept valóban el is készült.
A két gyűjtemény közös vonása, hogy a korabeli irányvonalnak megfelelően a francia ételkészítésen alapul. Egyik füzet sem spórolós, bőven bánik a mandulával, mogyoróval, tojással, és a ma már kevésbe hétköznapi és drága (például velő, libamáj, szarvasgomba) alapanyagokkal. A receptek mögött egy változatos elkészítési módokat felvonultató, igényes, az újdonságokra nyitott, kifejezetten jómódú háztartás képe körvonalazódik előttünk.
Mindenkinek ajánljuk, aki hajlandó egy kis gasztronómiai kalandozásra, és nyitott a különleges elkészítési módokra, hogy vállalkozzon a száz évvel ezelőtti konyhaművészet rekonstrukciójára. Mindazoknak pedig, akik nem éreznek erre késztetést, talán épp ugyanannyi örömet okoz majd, ha olvasás közben megpróbálják átérezni azokat a régi ízeket és illatokat, amelyekben annak idején Szabó Magdának is része lehetett. Mint ahogy a családregényeiben is megelevenedik több mint száz év kultúrtörténete, úgy ebben a receptgyűjteményben is felfedezhetjük egy letűnt világ életmódjának, étkezési szokásainak lenyomatát.A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy meszely az fél icce ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy meszely az fél icce ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  246
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  396 gr
  ISBN:
  9786155609725
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2691075 / 1161349
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Egy meszely az fél icce ebook, könyvet Egy meszely az fél icce FB2, Download Egy meszely az fél icce PDF , Download Egy meszely az fél icce MOBI, Online Egy meszely az fél icce könyvet, ingyenes letöltések Egy meszely az fél icce IPhone, Online könyvet Egy meszely az fél icce PDF, ingyenes Egy meszely az fél icce DJVU, ingyenes letöltések Egy meszely az fél icce TXT, letöltések Egy meszely az fél icce RTF, Online Egy meszely az fél icce FB2 , e-könyvet Egy meszely az fél icce letöltések TXT, ingyenes Egy meszely az fél icce letöltések könyvet, e-könyvet Egy meszely az fél icce download MOBI, letöltések Egy meszely az fél icce IPad, olvas Egy meszely az fél icce MOBI, olvas Egy meszely az fél icce DOC, ingyenes Egy meszely az fél icce AWZ, Download e-könyvet Egy meszely az fél icce iPad , ingyenes Egy meszely az fél icce DJVU, Download Egy meszely az fél icce e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy meszely az fél icce DVD, olvas Egy meszely az fél icce TXT, Book Egy meszely az fél icce letöltések DJVU, Egy meszely az fél icce letöltések könyvet ingyenes, Egy meszely az fél icce letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy meszely az fél icce pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy meszely az fél icce pdf ingyenes, Egy meszely az fél icce letöltések könyvet epub ingyenes, Egy meszely az fél icce ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply