Egy politikus élete letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az ezredfordulón, Nagy Emilné dr. Göllner Mária emlékiratainak gondozása közben már foglalkoztatott ,,Kisapa", Nagy Emil sorsa is: milyen ember volt, hogyan élhetett mint családfő, mennyire hatott egymásra e nem mindennapi férj és feleség?El kellett telnie még négy esztendőnek, hogy fiuk, Nagy István kéziratának talán egyetlen megmaradt példánya e sorok írójának kezébe kerülhessen. A hosszúra nyúlt feldolgozás alatt Nagy István özvegye is elhalálozott.Karmikus kötelességemnek éreztem, hogy ezt az életrajzot is napvilágra hozzam, ugyanúgy, ahogy a család többi tagja esetében megtettem, először csak részletekben, virtuális formában. A könyv fizikai megjelenéséhez az Ausztráliában élő Nagy Sándor hozzájárulása, és természetesen a Fapadoskönyv közreműködése is szükséges volt.Nagy Emilnek a mottóban idézett gondolatai prófé­tikussá váltak. ’45 után házukat államosították, felesége és Kristóf fia Svájcba menekültek, őt magát kitelepítették. István fiukat kémkedés vádjával 15 évre ítélték, ebből 4 évet ténylegesen börtönben is töltött.Az általa gondozott kézirat több oldalán áthúzott, ám többnyire még olvasható szöveg volt, amiket akkor még nem, ma már nyilvánosságra lehet és kell is hozni. A Trianonról szóló részek, a revízió, az angolbarátság olyan témák, amik érthető, hogy kihúzásra jelöltettek. Ez akkor történhetett, amikor Nagy István tett egy kísérletet a kézirat kiadására, ám a Szépirodalmi elfektette azt…A kézirat régies nyelvezetét meghagytam. A felismerhetetlen, illetve hiányzó részeket szögletes zárójelben lévő három ponttal jelöltem. A szerző korában még általános műveltséggel megérthető idegen szavak, kifejezések magyar megfelelőjét lábjegyzetekben igyekeztem érthetőbbé tenni a XXI. századi olvasónak. Nagy Emil levelezésének nemrég előkerült néhány részletét (betűhíven) az életrajz megfelelő helyeire illesztettem.Nagy Emil egyéb munkáinak feldolgozása további kutatómunkát kíván, aminek eredményei egy gazdagabb, fényképekkel illusztrált kötetben találnának méltó helyet – a jövőben.Köszönet Adél lányomnak lelkes diktálásáért, a szöveg egy részének beviteléért. Juhász JózsefA Könyv Magyarul!


Letöltések Egy politikus élete ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy politikus élete ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789633760727
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2678511 / 8119759
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Egy politikus élete ebook, könyvet Egy politikus élete FB2, Download Egy politikus élete PDF , Download Egy politikus élete MOBI, Online Egy politikus élete könyvet, ingyenes letöltések Egy politikus élete IPhone, Online könyvet Egy politikus élete PDF, ingyenes Egy politikus élete DJVU, ingyenes letöltések Egy politikus élete TXT, letöltések Egy politikus élete RTF, Online Egy politikus élete FB2 , e-könyvet Egy politikus élete letöltések TXT, ingyenes Egy politikus élete letöltések könyvet, e-könyvet Egy politikus élete download MOBI, letöltések Egy politikus élete IPad, olvas Egy politikus élete MOBI, olvas Egy politikus élete DOC, ingyenes Egy politikus élete AWZ, Download e-könyvet Egy politikus élete iPad , ingyenes Egy politikus élete DJVU, Download Egy politikus élete e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy politikus élete DVD, olvas Egy politikus élete TXT, Book Egy politikus élete letöltések DJVU, Egy politikus élete letöltések könyvet ingyenes, Egy politikus élete letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy politikus élete pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy politikus élete pdf ingyenes, Egy politikus élete letöltések könyvet epub ingyenes, Egy politikus élete ePub könyvet letöltések ingyenes.