Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Évszázadokon át szállóigévé vált a mondás “Hajózni kell!”. Napjaink emberei nagyjából úgy érezhetik magukat az informatika térhódításától, mint a régi idők emberei az óceánok partján. Akkoriban is megvolt a választás szabadsága felszállni egy hajóra és elvitetetni magát a világ négy sarkába, vagy megtanulni a hajózás tudományát, és kalandtól hajtva bejárni a tengerek végtelen habjait.

Az informatika óceánjain is rengeteg csónak, hajó, tengerjáró áll rendelkezésünkre az alkalmazások képében, melyeket tudó kezek, emberek készítettek. Ezek a kisebb, nagyobb programok életünk kísérőivé váltak, bár általában nem is gondolunk programként rájuk (mobil telefonálás, Internetezés, számítógépes játékok stb.)

Hihetetlennek tűnhet, azonban az alkalmazások készítéséhez vezető út mindenki előtt nyitva áll. Semmilyen különleges adottság, művészi hajlam nem szükséges ahhoz, hogy programot készítsünk. Jogos tehát a hajdani szólás átfogalmazása “Programozni kell!”.

Hogyan is kezdjünk hozzá? Valószínűleg van a kezünk ügyében egy számítógép, rajta egy egyszerű szövegszerkesztővel és egy Internet-böngészővel már írhatjuk is a javascript/vbscript utasításokat. Ha a Microsoft Office is megtalálható a gépünkön, VBA (Visual Basic for Application) nyelven hasznos funkciókkal bővíthetjük a WinWord, Excel stb. alkalmazásokat. A kezdeti sikeres és kevésbé sikeres próbálkozások után valószínűleg szükségét fogjuk érezni egy vezérfonalnak, amely biztonságosan végigvezet bennünket a lehetőségek – végtelennek tűnő – tárházában.

Ez a vezérfonal lehet a Pascal nyelv, amit Niklaus Wirth 1970-ben, a Zürichi Műszaki Egyetemen, a programozás oktatására dolgozott ki. A nyelv megtanulása azonban nem képzelhető el a gyakorlás lehetősége nélkül, vagyis szükségünk van egy fejlesztőeszközre is. A mai pénzszűke világban az sem hátrány, ha ez az eszköz ingyenes, és többféle hardver és operációs rendszer alatt is használható. A fenti feltételeknek jól megfelel a Free Pascal rendszer, ami majdnem teljesen kompatibilis a Turbo Pascal 7.0 és az Object Pascal nyelvekkel.

A Pascal nyelv választása esetén a könyvünk is jó vezérfonal lehet, amelyben didaktikusan felépített fejezetek sorával, az egyre bonyolultabb nyelvi elemek bemutatásával vezetjük be az Olvasót a programozás varázslatos világába.

A könyvünkben követjük a ComputerBooks Kiadó “Együtt könnyebb a programozás” sorozatának hagyományait. A fejezetek elméleti részei után, a jobb megértést segítő példaprogramok állnak. Az első nyolc fejezetben a (Free) Pascal nyelv alapjait ismertetjük, a nyelvi elemektől indulva, az alprogramok használatáig. A következő három passzusban a nagyméretű, a memóriát dinamikusan használó, objektum-orientált programok fejlesztéséhez nyújtunk segítséget. Az utolsó fejezetben összefoglaljuk a grafikus felületű alkalmazások Delphi, Kylix és Lazarus rendszerekben történő kialakításához szükséges nyelvi elemeket. A könyvünk itt azonban nem ér véget, mivel a függeléket elektronikus, nyomtatható formában a CD-mellékleten helyeztük el.

Az ingyenes CD-melléklet, a könyvben szereplő példaprogramokon és a függeléken túlmenően, a további gyakorlást és önellenőrzést segítő feladatokat, valamint egy elektronikus tesztet is tartalmaz. Ugyancsak helyet kaptak itt a Free Pascal fordító 2.0.4-es verziójának DOS, Windows és Linux alá fejlesztett változatai, valamint a teljes angol nyelvű dokumentáció.

Reményeink szerint, könyvünk a Pascal nyelv tankönyveként is megállja a helyét, segítve a Turbo Pascal, a Delphi, a Free Pascal és a Lazarus rendszerekben történő programfejlesztést.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  270
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  480 gr
  ISBN:
  9789636183486
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2091190 / 1011201
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal ebook, könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal FB2, Download Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal PDF , Download Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal MOBI, Online Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal könyvet, ingyenes letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal IPhone, Online könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal PDF, ingyenes Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal DJVU, ingyenes letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal TXT, letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal RTF, Online Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal FB2 , e-könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések TXT, ingyenes Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések könyvet, e-könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal download MOBI, letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal IPad, olvas Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal MOBI, olvas Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal DOC, ingyenes Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal AWZ, Download e-könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal iPad , ingyenes Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal DJVU, Download Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal DVD, olvas Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal TXT, Book Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések DJVU, Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések könyvet ingyenes, Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések könyvet pdf ingyenes, Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal pdf ingyenes, Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal letöltések könyvet epub ingyenes, Együtt könnyebb a programozás – Free Pascal ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply