Éhező szellem letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Milyen az élhető kapitalizmus? – Charles Handy lebilincselő, olvasmányos kötete erre a kérdésre keresi a választ. A szerző szakít a „vulgárkapitalista" nézetekkel, górcső alá veszi a növekedés és a verseny korlátait, miközben persze nem válik a hagymázas antikapitalista eszmék szószólójává. Természetes közegünk, a fejlődés elengedhetetlen feltétele a piacgazdaság. De hogy kitörjünk a pénz mítoszának rabságából – javasolja Handy – fel kell szabadítanunk a vállalatokat, a szervezeteket, az államot – s mindenekelőtt önmagunkat. „Légy magad a változás, amit a világban látni szeretnél" – idéz egy ausztrál mondást, a személyes szuverenitás és a „kellő önzés" mellett érvelve. A gyakorlati példákban, valamint közgazdaságtani, filozófiai, pszichológiai, vallási és szociológiai eszmefuttatásokban egyaránt bővelkedő könyvből a tisztességes – ha úgy tetszik, emberarcú – kapitalizmus ethosza rajzolódik ki.
Az éhező szellem egyszerre menedzsment-szakirodalom és életvezetési tanácsadás; a kötetben üzlet és élet értékei összefonódnak. Egy vállalat alkalmazottainak felelősségvállalása, együttműködési készsége, a köztük lévő bizalom például alapvetően befolyásolja a cég eredményeit. Kiderül, hogy az emberi, szociokulturális tényezők fontos szerepet játszanak a fejlődésben, versenyképességben, s Charles Handy könyve már csak ezért is rendkívül időszerű Magyarországon.
Menedzsment tudományokkal foglalkozó egyetemi oktatóként Charles Handy mindig is fontos név volt számomra, számos gondolatát, modelljét tanítjuk és alkalmazzuk a munkaszervezetek működésének megértése és hatékonyabbá tétele érdekében.
A könyv lektorálása során betűről betűre olvasva követtem gondolatait, és ismeretlenül a barátommá fogadtam.
Az emberről, az élet és az üzlet értelméről, a gazdaság és a társadalom összefüggéseiről olyan – így, olvasva, kézenfekvőnek tűnő, szívünkből szóló – megállapításokat tesz, amelyeket mindenkinek meg kell ismernie ahhoz, hogy – azonosulva velük – maga is megtegye a lépéseket annak érdekében, hogy a világ élhetőbb, emberibb és egyben gazdaságilag eredményesebb legyen.
Dr. Gyökér Irén Egyetemi docens Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Olvasásra ajánlom:
• magánembereknek, akik úgy érzik, csak rohanás az életük, és eliramlik az élet, de valójában azt szeretnék, hogy nyomot hagyjanak maguk után;
Ś üzleti-gazdasági szakembereknek, akik a növekedés, a hatékonyság útját és jövőjét vizsgálják, miközben értik és érzik, hogy amit tesznek, az etikai és társadalmi következményekkel is jár;
• jogalkotóknak, akik a társadalmi jólét, a demokrácia és a haladás érdekében munkálkodva szabályokat, törvényeket alkotnak, és ezzel korlátoznak vagy lehetőséget nyújtanak a megújuláshoz;
• politikusoknak, hogy választ találjanak a kérdésre, miképp szolgálhatják jól és dicsőségteljesen embertársaikat;
Ś oktatásfejlesztési szakembereknek, akik keresik a hatékony tanulás módszereit az élethosszig tartó tanulás korszakában;
• minden korosztálynak, hogy fiatalok és öregek megértsék és megtalálják helyüket a társadalomban és megtanulják a Megfelelő Önzést;
• nőknek és férfiaknak egyaránt.
Átgondolva a szerző tanácsait, megszívlelve intelmeit, tanulmányozva példáit, találni fognak kapaszkodókat saját problémáik megoldására is! Továbbmegyek, szembesülni fognak saját feladatukkal és felelősségükkel a jövőt illetően, mint ahogyan én is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Éhező szellem ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Éhező szellem ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  316
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  450 gr
  ISBN:
  9789638754486
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2199327 / 1052403
  Fordító:


  TAGS:
  Online Éhező szellem ebook, könyvet Éhező szellem FB2, Download Éhező szellem PDF , Download Éhező szellem MOBI, Online Éhező szellem könyvet, ingyenes letöltések Éhező szellem IPhone, Online könyvet Éhező szellem PDF, ingyenes Éhező szellem DJVU, ingyenes letöltések Éhező szellem TXT, letöltések Éhező szellem RTF, Online Éhező szellem FB2 , e-könyvet Éhező szellem letöltések TXT, ingyenes Éhező szellem letöltések könyvet, e-könyvet Éhező szellem download MOBI, letöltések Éhező szellem IPad, olvas Éhező szellem MOBI, olvas Éhező szellem DOC, ingyenes Éhező szellem AWZ, Download e-könyvet Éhező szellem iPad , ingyenes Éhező szellem DJVU, Download Éhező szellem e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Éhező szellem DVD, olvas Éhező szellem TXT, Book Éhező szellem letöltések DJVU, Éhező szellem letöltések könyvet ingyenes, Éhező szellem letöltések könyvet pdf ingyenes, Éhező szellem pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Éhező szellem pdf ingyenes, Éhező szellem letöltések könyvet epub ingyenes, Éhező szellem ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply