Elvett illúziók letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


,,Az vagyok, akinek megismertetek: dacos, igazságokért vérző, szókimondó, aki sohasem lesz hozzátok hűtelen. Ma is az a célom, hogy a mezők népe ne lehessen a tervtelen gazdaság prédája. Ma is az a jelszavam, ami a múltban: szabadság, jog, munka, föld, kenyér!" Drozdy Győző (1885-1970) ars politicája ez. Vajon ma melyik pártnak lenne, lehetne a tagja ,,ez az örök bajkeverő", ,,aki mindig csak viaskodott", és több mint nyolcvan éves élete során ,,tíz-húsz párt biztosan kiszunnyadt" mellőle? Történelmietlen találgatások helyett a tények: a tanító, újságíró, író, a sikeres vállalkozó, laptulajdonos, szónok és mindenekelőtt egész nemzetét képviselő politikus meggyőződéses demokrataként egyforma vehemenciával és következetes, kivételes bátorsággal szállt szembe a fehér terrorral ugyanúgy, mint a vörössel – minden politikai szélsőséggel. Magyarország ezer évig fölfelé ívelő élete Drozdy szerint két tőmondattal befejeződött (1918 októberében): ,,A háborút elvesztettük!" és ,,Ántántbarátok vagyunk!". Drozdy Győző könyve 1918 és 1921, illetve 1944 és 1946 közötti politikatörténetünk nélkülözhetetlen forrása. De a hullámzó tükörkép csalóka: a gazdag nyelv, a sugárzó szellem, az intellektuális és politikai bátorság mégiscsak egy sírhalomba süppedő nép végóráit színezi, láttatja. A ma politikusaitól elvárhatók-e olyan mondatok, amelyek békében és atlanti szövetségben visszagörbítik ezt az ívet? Ha egyelőre keveset tudunk Drozdy Győzőről, az ellenfeleinek bűne. Még sincs igaza ezen emlékiratok szerzőjének (legalább ebben az egyben nincs), ő nem "elfeledett politikus", ha Horthyék el is gáncsolták, ha Rákosiék törvényt is hozattak ellene, ha elfelejtésre is ítélték, ha el is hallgathatták tetteit, ha el is hallgattatták őt magát, ha nem is érte meg végül, hogy a "vakok országában" valódi demokrácia lehessen. Ma még kevesen és keveset tudunk róla, de már nem csak Zala megye (választókörzete) őrzi őt jó emlékezetében, nem csak a kivételezett történészek olvashatják fordulatos regénybe illő memoárjait. A világháló demokráciájában mindenki hozzáfér a nemzetgyűlési jegyzőkönyvekhez, rendelhet antikváriumból Drozdy-műveket, digitális életrajzi lexikonok szócikkei őrzik a nevét. Még ha ebben a demokráciában nem is ő az első Drozdy Győző, akit a keresőmotor elénk kormányoz, de a neve és műve már el nem vész. E könyv maradandó lesz. Politikusok, olvassátok, és tanuljatok tőle, merítsetek erőt belőle! Polgárok, olvassátok, és kérjétek számon a ma politikusain, mit tanultak Drozdy Győzőtől! STUMPF ISTVÁNA Könyv Magyarul!


Letöltések Elvett illúziók ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Elvett illúziók ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  ISBN:
  9789630977555
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2503687 / 8110548
  Belelapozás:
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás

  Olvastam

  TAGS:
  Online Elvett illúziók ebook, könyvet Elvett illúziók FB2, Download Elvett illúziók PDF , Download Elvett illúziók MOBI, Online Elvett illúziók könyvet, ingyenes letöltések Elvett illúziók IPhone, Online könyvet Elvett illúziók PDF, ingyenes Elvett illúziók DJVU, ingyenes letöltések Elvett illúziók TXT, letöltések Elvett illúziók RTF, Online Elvett illúziók FB2 , e-könyvet Elvett illúziók letöltések TXT, ingyenes Elvett illúziók letöltések könyvet, e-könyvet Elvett illúziók download MOBI, letöltések Elvett illúziók IPad, olvas Elvett illúziók MOBI, olvas Elvett illúziók DOC, ingyenes Elvett illúziók AWZ, Download e-könyvet Elvett illúziók iPad , ingyenes Elvett illúziók DJVU, Download Elvett illúziók e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Elvett illúziók DVD, olvas Elvett illúziók TXT, Book Elvett illúziók letöltések DJVU, Elvett illúziók letöltések könyvet ingyenes, Elvett illúziók letöltések könyvet pdf ingyenes, Elvett illúziók pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Elvett illúziók pdf ingyenes, Elvett illúziók letöltések könyvet epub ingyenes, Elvett illúziók ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply