Én már választottam hazát… letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Mayer Antal (1938-2008) magyar-történelem szakos tanár a 2000-es évek elején jegyezte le emlékiratait. A könyvének gerincét alkotó családtörténet szigorúan véve csak tíz év (1938-1948) esményeit örökíti meg, ám kicsiben megtalálhatók benne mindazon események, amelyek a 20. században egy magyarországi, majd vajdasági német családot sújthattak: két világháború, asszimiláció, disszimiláció, a család kettészakadása ideológiák mentén, kollektív bűnösség elvének alkalmazása, népirtás, elűzés, menekülés, majd a semmiből történő újrakezdés. A szerző – aki a leírtaknak részben szemtanúja volt, részben szóban megőrzött hagyományokat jegyzett le – mindezen eseményeket a kisgyermek szemével, de az az azóta eltelt sok évtized tapasztalatával ábrázolja, így azok számára is átélhetővé teszi, akik szülőföldje, a bácskai régió történetében kevésbé jártasak. A Mayer család 20. századi története sok szempontból sajátos, mégis tipikus bácskai sors; a történet főhősei a (a szülők és nagyszülők) inkább elszenvedői, mintsem alakítói voltak annak. Sorsukon keresztül az olvasó betekintést nyerhet egy sajátos soknemzetiségű régió (a Bácska), két, a család életében meghatározó település (Bezdán és Bátmonostor), valamint a a Trianon után Jugoszláviába került bácskai németség világába is. A családtörténet mellett a kötet néhány kisebb írást is tartalmaz; ezek egy része a felnőtt korában tanítóként, majd tanárként dolgozó szerző helytörténeti érdeklődését mutatják, más része pedig saját, illetve családja történetének a visszaemékezésben nem tárgyalt szakaszához kapcsolódik. Az olvasó tájékozódását bőséges jegyzetanyag is segíti.A Könyv Magyarul!


Letöltések Én már választottam hazát… ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Én már választottam hazát… ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  400
  Borító:
  KARTONÁLT
  ISBN:
  9786155758102
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713837 / 1174048
 • Megosztás

  Olvastam

  TAGS:
  Online Én már választottam hazát… ebook, könyvet Én már választottam hazát… FB2, Download Én már választottam hazát… PDF , Download Én már választottam hazát… MOBI, Online Én már választottam hazát… könyvet, ingyenes letöltések Én már választottam hazát… IPhone, Online könyvet Én már választottam hazát… PDF, ingyenes Én már választottam hazát… DJVU, ingyenes letöltések Én már választottam hazát… TXT, letöltések Én már választottam hazát… RTF, Online Én már választottam hazát… FB2 , e-könyvet Én már választottam hazát… letöltések TXT, ingyenes Én már választottam hazát… letöltések könyvet, e-könyvet Én már választottam hazát… download MOBI, letöltések Én már választottam hazát… IPad, olvas Én már választottam hazát… MOBI, olvas Én már választottam hazát… DOC, ingyenes Én már választottam hazát… AWZ, Download e-könyvet Én már választottam hazát… iPad , ingyenes Én már választottam hazát… DJVU, Download Én már választottam hazát… e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Én már választottam hazát… DVD, olvas Én már választottam hazát… TXT, Book Én már választottam hazát… letöltések DJVU, Én már választottam hazát… letöltések könyvet ingyenes, Én már választottam hazát… letöltések könyvet pdf ingyenes, Én már választottam hazát… pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Én már választottam hazát… pdf ingyenes, Én már választottam hazát… letöltések könyvet epub ingyenes, Én már választottam hazát… ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply