Erős állam – alkotmányos korlátok letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Kukorelli István, egyetemi tanár, az MTA doktora, az Alkotmánybíróság volt tagja:

Stumpf István tanulmánykötete a sein és a sollen, a diagnózis és a terápiakészítés szellemében íródott, kritikai értékelő alapon: egyrészt az elmúlt negyedszázad államrendjéről, másrészt a jövő alkotmányos államáról. Főbb hívószavai: a demokrácia, a jogállamiság, az alkotmányosság és a hatalommegosztásra épülő jó kormányzás.

Az állam optimális mértékéről, társadalomban betöltött szerepéről, hatalmának alkotmányos kereteiről és intézményes korlátairól évszázadok óta tart a vita. Mennyi államot és hol? Évszázadok óta működnek az államok a liberális és a totalitárius államrend modellek közötti széles skálán. Látni kell, hogy a XX. század elejétől napjainkig tartó államfejlődés egyik jellemzője a végrehajtó hatalom, a közigazgatás súlyának növekedése, feladatainak szaporodása.

Stumpf István gondolatébresztő könyve értékes hozzájárulás ehhez az évszázados vitához, elkalauzol bennünket a választható állam és a kormányzati modellek között. A könyv Bibó István, Francis Fukuyama és Magyary Zoltán gondolatait juttatja az olvasó eszébe: az új Alaptörvény elfogadását követően sem az a kérdés, hogyan szorítsuk vissza az államiságot, hanem az, hogyan építsük újra fel a (kisebb?), erősebb és hatékonyabb államot, alkotmányos keretek között. Itt minden szónak és hangsúlynak jelentősége van.

Az esküje szerint cselekvő alkotmányőrtől joggal elvárhatóan, különösen hangsúlyosak a könyvben az alkotmányosság klasszikus értékei, mindenekelőtt a hatalommegosztás elve, amelynek lényege, hogy az alkotmányos demokráciában nincs korlátlan és korlátozhatatlan hatalom. A hatalmi ágak jóhiszemű egybeműködése, az alkotmányosság mindenkori érvényesülése nélkül az erős és aktív közigazgatási államrend is könnyen lesre futhat. A szurkolók és a játékosok joggal várják el az őrzőktől, hogy a lest ha van ilyen alkotmányos szabály be kell inteni és le kell fújni. A bíró döntését pedig tisztelni kell.

Bihari Mihály, professor emeritus, az MTA doktora, az Alkotmánybíróság volt elnöke:

A rendszerváltás születési rendellenességeitől az új államalapításig terjed Stumpf István legújabb tanulmánykötete.

A jogállami forradalom (19891990) után 25 évre teljesen új feladatoknak, kihívásoknak kell megfeleljen az államrendszer, az alkotmányos berendezkedés és főleg a kormányzás állítja a szerző. De nemcsak állítja, hanem szisztematikusan számba veszi, le is írja a tennivalókat: új közteherviselés, új társadalmi szerződés kell. Meg kell teremteni a jó kormányzás rendszerét, egyszerre kell biztosítani a stabilitást és a politikai zsákmányszerzés ellenőrzött működését a közszolgálatban.

A szerző által politikai realistáknak nevezett vezető rétegek számára tíz pontba foglalja és részletesen kifejti azokat az imperativusokat, feltétlen észparancsokat, amelyek kötelezőek a globális kihívások korában az állam szerepének újraértelmezéséhez. Erős és aktív államra van szükség, alkotmányos korlátokkal a visszaélésszerű alkotmányosság (abusive constitutionalism), vagyis a kormányzati túlhatalom visszaszorítására. Ennek alapja: az erős jogállam, a hatalommegosztás és a hatalmak együttműködése, továbbá az alkotmányosság feltétlen érvényesülése.

Izgalmas, gondolatgazdag, nagyon aktuális és elgondolkodtató könyv Stumpf István legújabb kötete.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  259
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  590 gr
  ISBN:
  9786155164194
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2586703 / 1142042  TAGS:
  Online Erős állam – alkotmányos korlátok ebook, könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok FB2, Download Erős állam – alkotmányos korlátok PDF , Download Erős állam – alkotmányos korlátok MOBI, Online Erős állam – alkotmányos korlátok könyvet, ingyenes letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok IPhone, Online könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok PDF, ingyenes Erős állam – alkotmányos korlátok DJVU, ingyenes letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok TXT, letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok RTF, Online Erős állam – alkotmányos korlátok FB2 , e-könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések TXT, ingyenes Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések könyvet, e-könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok download MOBI, letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok IPad, olvas Erős állam – alkotmányos korlátok MOBI, olvas Erős állam – alkotmányos korlátok DOC, ingyenes Erős állam – alkotmányos korlátok AWZ, Download e-könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok iPad , ingyenes Erős állam – alkotmányos korlátok DJVU, Download Erős állam – alkotmányos korlátok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Erős állam – alkotmányos korlátok DVD, olvas Erős állam – alkotmányos korlátok TXT, Book Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések DJVU, Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések könyvet ingyenes, Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések könyvet pdf ingyenes, Erős állam – alkotmányos korlátok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Erős állam – alkotmányos korlátok pdf ingyenes, Erős állam – alkotmányos korlátok letöltések könyvet epub ingyenes, Erős állam – alkotmányos korlátok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply