Etika letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Nicolai Hartmann kultúrtörténeti-filozófiai közelmúltunk tudományosságának egyik meghatározó személyisége, a 20. század ontológiájának, értékelméletének, etikájának és esztétikájának szisztematizáló törekvésű gondolkodója. A kritikai realizmus képviselője, a 20. századi metafizika legjelentősebb megújítója.
Hartmann Etikája a kultúrtörténet egyik legjelentősebb nagyetikája. Olyan művek mellett, mint Arisztotelész Nikomakhoszi etikája, mint Ágoston A szabad akaratról szóló pszeudodialógusa, mint Kantnak Az erkölcsök metafizikájának alapvetésében és a Kritikákban kifejtett, az erkölcsi követelmény természetéről szóló elmélete, illetve mint Scheler Materiális értéketikája. Olyan művek mellett tehát, amelyek az emberiség erkölcsi öneszmélésének talán legkiemelkedőbb dokumentumai, az emberiség öntudatra ébredésének, szabadságra találásának talán legfontosabb jelentésadói.
A hartmanni Etika a társadalmi lét reálanalízisére felépített etikai rendszer, amely ontológiai megalapozással kísérli meg az értékidealitás létjellegének rögzítését, az értékek birodalmának feltérképezését, az erkölcsi világ alapfenoménjeinek – az erkölcsi követelménynek, az értékességnek, a morális szabadságnak, az erkölcsi jónak – a fogalmi tisztázását. Ehhez azonban tisztáznia kell a létkategóriák és az értékelvek közti viszonyt, át kell tekintenie a kategoriális törvények érvényesülésének feltételeit és kifejeződésformáit az erkölcsi értékek idealitásvilágában, fel kell tárnia az akarat morális szabadságának determinációs sajátosságait. Hogy megválaszolhassa a központi kérdést: Mit is jelent valójában, hogy erkölcsi lények vagyunk?
A hartmanni Etika értelmi és érzelmi alaphangütése a feltétlen hit az emberben, a feltétlen hit a világ s ezen belül az emberi élet értékteljességében, a megkérdőjelezhetetlen meggyőződés az ember teremtőerejében, amely segítségével önmaga teremti magasrendű létvalóságát. Ez az etika ahogy minden igazi etika mindenesetre nem erénytan. Egy erénytanhoz – ahogy Hartmann is hangsúlyozza – valamiféle útmutatás is tartozna, hogy miként is kell az értékeket megvalósítani. De az etikának nem az a dolga, hogy aktuális programokat fogalmazzon meg, hogy valamelyik oldalra álljon. Az etika nem moralizálhat. Mindenkinek önmagában kell a morális döntést meghoznia. Erénytant mindenki csak önmagának adhat. Az etikának csak egy lehet a feladata: hogy kinevelje, hogy gondozza, hogy elmélyítse az emberben ott munkáló aktivitást, szellemi teremtőképességet.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Etika ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Etika ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  710
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  1130 gr
  ISBN:
  9786155274145
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2465954 / 1095139
  Fordító:


  TAGS:
  Online Etika ebook, könyvet Etika FB2, Download Etika PDF , Download Etika MOBI, Online Etika könyvet, ingyenes letöltések Etika IPhone, Online könyvet Etika PDF, ingyenes Etika DJVU, ingyenes letöltések Etika TXT, letöltések Etika RTF, Online Etika FB2 , e-könyvet Etika letöltések TXT, ingyenes Etika letöltések könyvet, e-könyvet Etika download MOBI, letöltések Etika IPad, olvas Etika MOBI, olvas Etika DOC, ingyenes Etika AWZ, Download e-könyvet Etika iPad , ingyenes Etika DJVU, Download Etika e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Etika DVD, olvas Etika TXT, Book Etika letöltések DJVU, Etika letöltések könyvet ingyenes, Etika letöltések könyvet pdf ingyenes, Etika pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Etika pdf ingyenes, Etika letöltések könyvet epub ingyenes, Etika ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply