Évezredek csodái letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Részlet a könyvből: A "FELFEDEZŐ ÁSÓ" A multakra minden nappal sűrűbben borul a feledés fátyla. Ezenkívül azonban napról-napra rájuk rakódik egy-egy fínom réteg por is. Akármilyen fínom ez a réteg, évszázadok és évezredek során hatalmas tömeggé válik s úgy eltemeti a régi világot, hogy nyomai se látszanak többé a föld színén. Így kerültek föld alá Kelet világbirodalmainak a kultúrái, az Eufrátesz és a Tigrisz folyamok téréin emelkedett milliós városok. Így süllyedtek a föld mélyébe Palesztina helységei s a Nilus völgyében fekvő világhíres helyek és építmények is. Az a finom porréteg, amely naponként ellepi asztalunk lapját, bútorainkat és a szobánk padlóját, kétezer év alatt – más tényezőkkel együtt – öt-hat méterre a föld felszíne alá süllyeszti a római utakat – s jó néhány réteggel mélyebbre fektet mindent, amire hajdan a nap sütött s ami még régebben a föld felszínén volt… Ez az eltemetett világ nem kerül nyomtalanul a föld alá. Maradnak emlékei bőven. Többé-kevésbbé határozott írásokból, egyre valószínűtlenebbekül hangzó hagyományokból valamit mindig tudunk róluk, de az írásnak és a történetnek ez a tudása csak sűrű fátylakon keresztül sejteti a régi valóságot. Ha látni akarjuk, ha fel akarjuk támasztani, – a felfedező ásót kell igénybe vennünk. A föld mélyéből ki kell emelnünk, a por alól fel kell tárnunk, a rárakodott rétegek alól ki kell ásnunk a múltak maradványait, hogy szemtől-szembe álljunk velük, hogy emlékeiket kezünkbe vegyük, megvizsgáljuk s hogy ez emlékek tömegének egymás mellé sorakoztatása és megelevenítése segítségével megelevenítsük az eltemetett régi korokat, népek és korszakok egész életét és műveltségét. A felfedező ásó igen fontos tényezője a tudománynak s a múltakról való ismereteinknek. Assziria, Babilon, Egyiptom, Palesztina, Trója és Görögország, Róma és a római birodalom valamennyi nagy emlékét azóta ismerjük igazán, mióta ásó is feltárta őket. A felfedező ásó adott fogalmat arról hogy milyenek voltak ókori nagy városok, milyen volt rég eltűnt világok gazdasága, kényelme és fényűzése, mekkora alkotásaik voltak a szumiroknak, vagy az asszíroknak, az egyiptomiaknak és a hébereknek, a felfedező ásó nyomán jutottak felszínre az ókori művészet kolosszális alkotásai s a görög-római szobrászok legszebb remekei. Ezeknek javarésze véletlen és önkéntelen, – de végzetes következetességei – került a föld alá. Várost és házat a feledés pora csak akkor temet el, ha belőle az élet elköltözik, – ha ellenség feldúlja, ha lakói elpusztulnak, ha az élet árja más medret ás magának.A Könyv Magyarul!


Letöltések Évezredek csodái ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Évezredek csodái ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Közepes
  Méret:
  17.5 x 24 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  307
  Borító:
  VÁSZONKÖTÉS
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1937
  Árukód:
  6134325 / 5133917
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Évezredek csodái ebook, könyvet Évezredek csodái FB2, Download Évezredek csodái PDF , Download Évezredek csodái MOBI, Online Évezredek csodái könyvet, ingyenes letöltések Évezredek csodái IPhone, Online könyvet Évezredek csodái PDF, ingyenes Évezredek csodái DJVU, ingyenes letöltések Évezredek csodái TXT, letöltések Évezredek csodái RTF, Online Évezredek csodái FB2 , e-könyvet Évezredek csodái letöltések TXT, ingyenes Évezredek csodái letöltések könyvet, e-könyvet Évezredek csodái download MOBI, letöltések Évezredek csodái IPad, olvas Évezredek csodái MOBI, olvas Évezredek csodái DOC, ingyenes Évezredek csodái AWZ, Download e-könyvet Évezredek csodái iPad , ingyenes Évezredek csodái DJVU, Download Évezredek csodái e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Évezredek csodái DVD, olvas Évezredek csodái TXT, Book Évezredek csodái letöltések DJVU, Évezredek csodái letöltések könyvet ingyenes, Évezredek csodái letöltések könyvet pdf ingyenes, Évezredek csodái pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Évezredek csodái pdf ingyenes, Évezredek csodái letöltések könyvet epub ingyenes, Évezredek csodái ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply