Ex Libris letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Ex libris írtuk a könyvre, holott ex vitist kellett volna jegyeznünk. Mert a beszélgetőtársak bibliotékája csak a bebocsáttatás lehetőségét, alkalmát kínálta: föllapozhattunk egy-egy sorsot, bepillanthattunk a legkülönfélébb gondolatépítkezésekre. Ki betűt, ki hangjegyet, ki jelent, ki históriát olvasott. Volt, aki az emberi agy térképét silabizálta, más a szellem mappáján kutakodott. Egyikük régészeti naplót böngészett: csonthieroglifát, kő-írásjeleket, másikuk a föld mélyrétegeiben, vagy épp a magasságos égen lelte meg olvasmányait. Volt vers-, kép-, muzsika-, s volt mimika- és mozdulatolvasó. Ám egyikük sem csupán a könyvért nyúlt a könyvhöz, nem pusztán a művészet, a tudomány, a vallás, a politika felismeréseiért, vélekedéseiért, s nem is a minden rendbéli kételyekért. Mert a betű, az írott szó, a legelmésebb gondolat, a leggördülékenyebb történet, a mégoly ismeretlen dokumentum mit sem ér önmagában. Mindannyian a legfontosabbért betűztek könyvet s világot: az emberi nemhez méltó életért. A létüket tagolták, a sorsukat értelmezték általa.
Létértelmezés, a miért is vagyunk e világon újra- meg újrakérdezése más dolga nemigen lehetett az interjúkészítőnek sem. Ezért volt érdemes folytonosan a más bőrébe bújni, együtt élni a kérdezettel, feleleveníteni századunk magyar szellemi életének egy-egy emberöltőnyi részletét. Ezek illeszkedtek és keresztezték egymást, kinek-kinek a természete, emlékezete, hivatása, mestersége szerint. S ismét kitetszett, amit annyiszor kinyilatkoztatuni, és mégis mindig elfelejtünk: a legeltérőbb gondolat, a legkülönösebbnek tetsző értékítélet ha humánus szándék vezérli: termékenyítően megfér egymás mellett.
S épp ez, csakis ez lehetett a cél: bemutatni a színgazdagságot a lehetőség megszabta keretben. Útkereső elmék sorsbeszámolói, számvetései, ars poeticái szerepelnek e hasábokon, ki-ki elmondta, az elődök kezét fogva könyvet olvasva és a mesterek életét, teremtményeit megismerve -: ő maga mire jutott. Sokféle út vezet az igazsághoz, sok igazság egyidejűleg érvényes lehet vontuk le megannyiszor az ismert tanulságot , ám egyik sem lehet embertelen. Századunk az ezredvég humanistái szólnak e könyv lapjain, akik mindmáig az eredendő emberi eszményt keresik: az értelem, ha úgy tetszik, a megvilágosodás esélyét, kifejezésmódját. Nem pusztuláskeresők tehát, hanem realista, mindennel szembenéző életolvasók.
A kötet szerzője ezért reménykedik abban, hogy nem a könyvek könyvét, hanem néhány kortársunk párhuzamos életrajzát nyújthatja át az olvasónak. Plutarkhosz bocsánatát kérve a merész kölcsönzésértA Könyv Magyarul!


Letöltések Ex Libris ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ex Libris ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  14 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  463
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  ISBN:
  9632816978
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1986
  Árukód:


  TAGS:
  Online Ex Libris ebook, könyvet Ex Libris FB2, Download Ex Libris PDF , Download Ex Libris MOBI, Online Ex Libris könyvet, ingyenes letöltések Ex Libris IPhone, Online könyvet Ex Libris PDF, ingyenes Ex Libris DJVU, ingyenes letöltések Ex Libris TXT, letöltések Ex Libris RTF, Online Ex Libris FB2 , e-könyvet Ex Libris letöltések TXT, ingyenes Ex Libris letöltések könyvet, e-könyvet Ex Libris download MOBI, letöltések Ex Libris IPad, olvas Ex Libris MOBI, olvas Ex Libris DOC, ingyenes Ex Libris AWZ, Download e-könyvet Ex Libris iPad , ingyenes Ex Libris DJVU, Download Ex Libris e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ex Libris DVD, olvas Ex Libris TXT, Book Ex Libris letöltések DJVU, Ex Libris letöltések könyvet ingyenes, Ex Libris letöltések könyvet pdf ingyenes, Ex Libris pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ex Libris pdf ingyenes, Ex Libris letöltések könyvet epub ingyenes, Ex Libris ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply