Focialista forradalom letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Regény egy nagyon régi időről, amikor még állítólag majd' százezren is voltak egy futballmeccsen, amikor ez a játék még része volt az életünknek, és egy-egy gólnak, taccsnak (nem partdobásnak!) meghatározó befolyása lehetett az ország sorsára vagy a szerelmünkre. Gazdag regény, van benne országsors, szerelem, taccs, gól, százezrek. Most az olvasó térfelén pattog a pettyes (a játékszer). – (Esterházy Péter)

Ezt a könyvet nem kell elolvasni! Csak majd nagyon nehéz lesz kölcsönkérni attól, aki éppen olvassa… – (Lakat T. Károly)

Számomra mind a mai napig óriási tragédia az a mérkőzés. – (Grosics Gyula)

Budapestet a ruszkik lőtték szét. S ők akasztották föl Szálasit is. Gondoljon a lányára! Mit mond neki, mi ez az egész odakint? Neki is be akarja beszélni, hogy csak azért vonulnak és tiltakoznak odakint a fiatalok, mert a magyar labdarúgóválogatott elveszítette a világbajnoki döntőt? Ennyire kevésnek érzi a mi fiainkat? Nem veszi észre, képtelen fölfogni a fodbal mögött rejlő erőket és lehetőségeket? A kommunisták észrevették. Csak éppen rosszul gazdálkodtak vele. De most ellenük lehetne fordítani a saját fegyverüket.

1954 nyarán, alig egy évvel a legendás londoni 6:3 után Magyarország újabb futballdiadalnak néz elébe: a világbajnoki döntőnek. Az Aranycsapat győzelme nem lehet kétséges, ezért a pártállamtól a legkisebb lakóközösségekig mindenki a hazatérő bajnokok ünneplésére készül. Amikor azonban a várva várt győzelem elmarad, a csalódott szurkolók először csak tüntetni, aztán törni-zúzni kezdenek Budapesten, sőt egyesek már forradalomról beszélnek

Benedek Szabolcs történelmi dokumentumokon alapuló regénye a magyar közelmúlt egyik elfelejtett epizódját eleveníti fel egy tipikus budapesti bérház lakóinak sorsán keresztül, akik között éppúgy megtalálható az elvhű kommunista házmester, mint a volt horthysta főtiszt vagy a munkatáborokból hazatért házaspár.

Egyszerű futballhisztéria volt ez vagy az 1956-os forradalom előjátéka? Tömegoszlatási főpróba? A szabadság első szárnypróbálgatása? Senki sem tudja ez a regény azonban segít elképzeni, milyen lett volna nekünk is ott lenni az események forgatagában.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Focialista forradalom ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Focialista forradalom ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  348
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  376 gr
  ISBN:
  9789633102282
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2237934 / 1092387  TAGS:
  Online Focialista forradalom ebook, könyvet Focialista forradalom FB2, Download Focialista forradalom PDF , Download Focialista forradalom MOBI, Online Focialista forradalom könyvet, ingyenes letöltések Focialista forradalom IPhone, Online könyvet Focialista forradalom PDF, ingyenes Focialista forradalom DJVU, ingyenes letöltések Focialista forradalom TXT, letöltések Focialista forradalom RTF, Online Focialista forradalom FB2 , e-könyvet Focialista forradalom letöltések TXT, ingyenes Focialista forradalom letöltések könyvet, e-könyvet Focialista forradalom download MOBI, letöltések Focialista forradalom IPad, olvas Focialista forradalom MOBI, olvas Focialista forradalom DOC, ingyenes Focialista forradalom AWZ, Download e-könyvet Focialista forradalom iPad , ingyenes Focialista forradalom DJVU, Download Focialista forradalom e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Focialista forradalom DVD, olvas Focialista forradalom TXT, Book Focialista forradalom letöltések DJVU, Focialista forradalom letöltések könyvet ingyenes, Focialista forradalom letöltések könyvet pdf ingyenes, Focialista forradalom pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Focialista forradalom pdf ingyenes, Focialista forradalom letöltések könyvet epub ingyenes, Focialista forradalom ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply