Függőleges világom letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Jerzy Kukucka olyan farkasétvágyat érzett a világ legmagasabb hegyei iránt, hogy mindössze nyolc év leforgása alatt sikerült meghódítania a Föld mind a tizennégy nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát. Teljesítményét még kiemelkedőbbé teszi az a mód, ahogyan ezeket a hegyeket megmászta, valamint azok a nehézségek, melyeket az expedíciók megszervezésének érdekében le kellett küzdenie. Első nyolcezresétől, a Lhocétól eltekintve, az összes többi csúcsra vagy új útvonalon jutott fel, vagy pedig télen – elsőként – hódította meg a hegyet; a Cso Oju esetében mindkettő igaz. Ezért aztán a Lhoce akkor még megmászatlan déli fala lett Kukuczka számára az a kihívás, mely megkérdőjelezhetetlenné tette volna eredményeinek hosszú láncolatát. Először 1985-ben tett kísérletet a csúcs meghódítására, ezen az új útvonalon. 1989-ben azonban – tíz évvel azután, hogy a normál útvonalon, az Északnyugati falon megmászta a hegyet – életét vesztette, amikor lezuhant a magasból a Déli Falról. Halálával véget ért Lengyelország és a világ egyik legerősebb, leginnovatívabb és legmegnyerőbb hegymászó egyéniségének életútja. De mielőtt a Lhocéra indult volna, Jerzy Kukuczka megírta emlékiratait. A Függőleges világom egy csendes sziléziai családos ember története, aki ugyanakkor céltudatos tervkovács is volt, és aki tojástáncot járt a lengyelországi, pakisztáni és nepáli bürokrácia útvesztőiben, aki gyárkéményeket festett, miközben a Lhocéról álmodozott, és akinek az esetek túlnyomó többségében zsonglőrködnie kellett a szűkös valutakerettel, a szegényes élelmiszerkészlettel és a gyengye minőségű felszereléssel, csak azért, hogy elérje mindössze azt a kiinduló pontot, melyet nyugati hegymászók magától értetődőnek tekintettek. Kukucza csak lassan alkalmazkodott a tengerszint feletti nagy magasságokhoz, de akklimatizálódása után félelmetes állóképességgel és energiával rendelkezett. Ahol lehetett, jobban kedvelte az alpesi stílusú hegymászást, csupán egyetlen társsal. Legjelentősebb eredményei közé tartozik a Makalu csúcsának szóló megmászása, új útvonalon; az első átkelés a Broad Peak északi és középső csúcsán; két, egymástól mintegy 300 kilométer távolságra lévő nyolcezer méteres hegycsúcs megmászása télen, csekély huszonöt nap leforgása alatt; valamint egy új útvonal bejárása a K2 déli falának középső részén, hétfős csapatban. Jerry Kukuczka elbeszélése betekintést enged az olvasó számára a fényes eredménysor mögötti világba. Megismerhetünk egy túlzottan szerény embert, aki kényes volt jó hírnevére, akit kijózanított barátainak elvesztése, aki jó humorral volt képes a nemzetközi hegymászó cirkusz komédiázásait szemlélni, és aki azért mászott hegyet, mert a függőleges világ iránti szenvedélye éppen annyira volt mindent elsöprő, mint amennyire fertőző is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Függőleges világom ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Függőleges világom ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  254
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  490 gr
  ISBN:
  9789632125640
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2003
  Árukód:
  2088022 / 1053918
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Függőleges világom ebook, könyvet Függőleges világom FB2, Download Függőleges világom PDF , Download Függőleges világom MOBI, Online Függőleges világom könyvet, ingyenes letöltések Függőleges világom IPhone, Online könyvet Függőleges világom PDF, ingyenes Függőleges világom DJVU, ingyenes letöltések Függőleges világom TXT, letöltések Függőleges világom RTF, Online Függőleges világom FB2 , e-könyvet Függőleges világom letöltések TXT, ingyenes Függőleges világom letöltések könyvet, e-könyvet Függőleges világom download MOBI, letöltések Függőleges világom IPad, olvas Függőleges világom MOBI, olvas Függőleges világom DOC, ingyenes Függőleges világom AWZ, Download e-könyvet Függőleges világom iPad , ingyenes Függőleges világom DJVU, Download Függőleges világom e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Függőleges világom DVD, olvas Függőleges világom TXT, Book Függőleges világom letöltések DJVU, Függőleges világom letöltések könyvet ingyenes, Függőleges világom letöltések könyvet pdf ingyenes, Függőleges világom pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Függőleges világom pdf ingyenes, Függőleges világom letöltések könyvet epub ingyenes, Függőleges világom ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply