Gesta Avarorum letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Különleges könyvet tart kezében az olvasó, ifjú és felnőtt egyaránt. Kiss Attila, az Altináj és más sikerkönyvek szerzője ezúttal egy képzeletbeli krónikás, bizonyos Allogenész köpönyegébe bújt, és megírta az avarok történetét, a gestát, ami akár fennmaradhatott volna az évszázadok során… Az irodalmi keret mögött azonban komoly történeti-irodalmi háttérmunka húzódik meg, hiszen az avarok kárpát-medencei története egyik legvitatottabb területe őstörténetünknek. A Gesta Avarorum, az Elveszett krónika ilyenformán nem Szent István korát követően veszett el, hanem a magyar köztudatból tűnt el… A szerző szavaival: „… csupán a forrásokat kellett felkutatnom, hogy megtaláljam. Nézzétek hát a képeket, és olvassátok érdeklődéssel az immáron megtalált krónikát, mely az avarok történetéről szól!” Ha valaki ismeri a sztyeppei törzsek, törzsszövetségek létrejöttét, felbomlását, nem csodálkozik, hogy a Gesta a hunok történetével kezdi az elbeszélést, hiszen a keleti avarok törzsszövetsége olyan törzsekből állt össze, amelyek néhány évszázaddal korábban az ázsiai hun törzsszövetséget alkották. A tudósok számára sokáig kérdésesnek tűnt az ázsiai hunok /hiungnuk/ és az európai hunok azonossága. Az egyértelmű azonosítás valóban kétséges, hiszen a Hiungnu Birodalmat és Attila birodalmát elválasztó évszázadok és a távolság megváltoztatták a hunok etnikai összetételét, de ismerve a sztyeppei törzsszövetségek szerveződési elvét, kijelenthető, hogy a Rómára támadó hunok vezető rétege az ázsiai hiungnuk leszármazottja volt. De miért érdekel minket, magyarokat az avarok története, hiszen iskolai tanulmányaink nyomán őseink csupán 895-ben érkeztek a Kárpát-medencébe, addigra azonban az avarokat kiirtották Nagy Károly és Krum katonái. László Gyula professzor szerint az avarok megélték a magyarok honfoglalását, de elmélete a kiforratlansága miatt és mint félreértések okozója, tudományos berkekben többnyire ellenzőkre talált. Az iskolai történelemkönyvek továbbra is az avarok eltűnését és Árpád honfoglalói által nagyrészt üresen talált Kárpát-medence képét sugallják. Az embertan művelői azonban elismerik, hogy az Árpád-kori magyarság antropológiai arculata nem a 895-ös honfoglalókéhoz, hanem inkább a késő avarkori népességéhez hasonlít. Egyes becslések szerint a honfoglalás előestéjén a Kárpát-medencében négyszer annyi ember élt, mint Árpád magyarjainak létszáma. Mindezek után feltehetjük a kérdést, kik a mi őseink? Kizárólag a 895-ben érkezett honfoglalók? Tévedés… A helyben talált „őslakókkal”, az avarok maradékaival összeolvadva született meg a magyar nemzet, mely nyitott kapukkal várta az újabb érkezőket, hogy értékeiket megőrizve őket is magyarrá tegye.A Könyv Magyarul!


Letöltések Gesta Avarorum ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gesta Avarorum ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  108
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  622 gr
  ISBN:
  9789639735903
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2202076 / 1056781
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Gesta Avarorum ebook, könyvet Gesta Avarorum FB2, Download Gesta Avarorum PDF , Download Gesta Avarorum MOBI, Online Gesta Avarorum könyvet, ingyenes letöltések Gesta Avarorum IPhone, Online könyvet Gesta Avarorum PDF, ingyenes Gesta Avarorum DJVU, ingyenes letöltések Gesta Avarorum TXT, letöltések Gesta Avarorum RTF, Online Gesta Avarorum FB2 , e-könyvet Gesta Avarorum letöltések TXT, ingyenes Gesta Avarorum letöltések könyvet, e-könyvet Gesta Avarorum download MOBI, letöltések Gesta Avarorum IPad, olvas Gesta Avarorum MOBI, olvas Gesta Avarorum DOC, ingyenes Gesta Avarorum AWZ, Download e-könyvet Gesta Avarorum iPad , ingyenes Gesta Avarorum DJVU, Download Gesta Avarorum e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gesta Avarorum DVD, olvas Gesta Avarorum TXT, Book Gesta Avarorum letöltések DJVU, Gesta Avarorum letöltések könyvet ingyenes, Gesta Avarorum letöltések könyvet pdf ingyenes, Gesta Avarorum pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gesta Avarorum pdf ingyenes, Gesta Avarorum letöltések könyvet epub ingyenes, Gesta Avarorum ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply