Gogoldiszkó letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A regény napjainkban játszódik, de egy alternatív valóságban, ahol a cári Oroszország nemrég győzelmet aratott a NATO fölött, visszafoglalta a balti államokat, az észtek legtöbbjét pedig deportálta egy rejtélyes metróállomásra, ahonnan nincs visszatérés. Az új hatalom hadizsákmány-villamossínt telepít a dimbes-dombos hajdani észt kisvárosba, Viljandiba, ahol a villamosközlekedéssel párhuzamosan megindul a birodalmi népvándorlás is. A járművön egy szép őszi reggelen fölbukkan egy molyrágta úriember talpig földes lepelbe burkolózva. A város zsebtolvaj-szaktekintélye hirtelen ötlettől vezérelve nem kirabolja, hanem fölkarolja az idegent, és elviszi a barátai közé az Antikvárium nevű antikváriumba. Bezárják az idegent a budiba, és tanakodni kezdenek, mitévő legyen vele a baráti társaság: a zsebtolvaj, a város vezérbitlisze, az antikvárius, a seftes, a sittes csalogány, a mandzsettás haknivirtuóz és a pultoslány, aki fasírttal eteti a vendéget. És ebben a pillanatban elszabadulnak a látomások a kedélyes kisváros utcáin…

Velejéig közép-európai könyv ez: mozaikszerűen aprólékos és sokszínű konstrukció, nyelvileg ég és föld lehetőleg egy mondatban; bolond, zavaros, de van benne rendszer, és rúg, mint a kordé elé fogott tunyaszürke állatkerti szamárcsődör, ha vodkába mártott kockacukorral kínálják egy ködös téli délelőtt.

"A kupleráj szent dolog, de ha a kuplerájt szentelik, na, akkor aztán tényleg kupleráj van!"

Paavo Matsin (1970) észt író, tanár, irodalomkritikus Tallinnban született, jelenleg Viljandiban él. Teológiából szerzett egyetemi diplomát, diplomamunkája témája az alkímia volt. Írásait, melyekben a történelem, a fantasztikum és az ezotéria elemei egészítik ki az irodalmi és kulturális hagyományokkal űzött játékot, sűrű szövésű, utalásokban és abszurd humorban gazdag prózanyelv jellemzi. A Gogoldiszkó a harmadik regénye, mellyel a szerző 2016-ban elnyerte az Európai Unió irodalmi díját.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Gogoldiszkó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gogoldiszkó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  164
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  196 gr
  ISBN:
  9789636938444
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713955 / 1174155
  Fordító:


  TAGS:
  Online Gogoldiszkó ebook, könyvet Gogoldiszkó FB2, Download Gogoldiszkó PDF , Download Gogoldiszkó MOBI, Online Gogoldiszkó könyvet, ingyenes letöltések Gogoldiszkó IPhone, Online könyvet Gogoldiszkó PDF, ingyenes Gogoldiszkó DJVU, ingyenes letöltések Gogoldiszkó TXT, letöltések Gogoldiszkó RTF, Online Gogoldiszkó FB2 , e-könyvet Gogoldiszkó letöltések TXT, ingyenes Gogoldiszkó letöltések könyvet, e-könyvet Gogoldiszkó download MOBI, letöltések Gogoldiszkó IPad, olvas Gogoldiszkó MOBI, olvas Gogoldiszkó DOC, ingyenes Gogoldiszkó AWZ, Download e-könyvet Gogoldiszkó iPad , ingyenes Gogoldiszkó DJVU, Download Gogoldiszkó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gogoldiszkó DVD, olvas Gogoldiszkó TXT, Book Gogoldiszkó letöltések DJVU, Gogoldiszkó letöltések könyvet ingyenes, Gogoldiszkó letöltések könyvet pdf ingyenes, Gogoldiszkó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gogoldiszkó pdf ingyenes, Gogoldiszkó letöltések könyvet epub ingyenes, Gogoldiszkó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply