Gombaválogató 10. letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Csaknem négy év elteltével veheti kézbe az Olvasó a Gombaválogató könyvsorozat 10. kötetét, mely újabb 152 gombafajt mutat be.

A kötet első átlapozásakor kitűnik, hogy tartalma több vonatkozásban is eltér az előző kilenc kötetétől.
A fajok egyharmada nem a kalapos gombák köréből kerül ki, hanem a többi, szintén igen változatos megjelenésű gombacsoportok képviselőiből. Az élő vagy az elhalt fák törzséből, ágaiból élő, azok anyagát lebontó, korhasztó taplófélék legalább olyan (ha nem nagyobb) fajgazdagságban élnek hazánkban, mint a kalapos gombák.
Az erdőkben, ligetekben vagy kertünkben keletkező faanyag lebontásával épp olyan jelentős szerepet játszanak, mint az avarbontó, vagy az élő fák gyökereivel együtt élő kalapos gombák. Némelyikükben gyógyhatású vegyületeket sejtenek, más fajuk a levegő tisztaságának mértékére vagy a talaj összetevőinek változásaira utal.
Tehát fontos "válogatni" e gombák seregéből is. A kalapos gombák bemutatott fajai között még mindig találhatunk értékes ehető fajokat, de mérgezőket éppúgy. Ez a gomba gyűjtéshez, a vadontermő gombák felhasználásához feltétlenül szükséges
elővigyázatosságra is int, arra, hogy csak ellenőrzött gombát fogyasszunk.
A már Kelet-Ázsiában élő, ehető, termesztett gomba is elérhető számunkra mélyhűtött vagy konzerv formájában. Ebben a kötetben ez az ízletes japán tőkegomba is helyet kapott.

A kötethez készített névmutatók, amelyek megtalálhatók a szaktudas.hu honlapon a kötetnél, tartalmazzák a teljes sorozatban bemutatott összes faj hivatalos magyar nevét, tudományos (latin) nevét, és azt is, hogy melyik kötet hányadik oldalán található vagy mi a képszáma. Az első négy kötet második kiadásainak gyakran eltérő képszámait is tartalmazzák a jegyzékek.
A Gombaválogató első kötete éppen 20 éve jelent meg. 1992 óta sokat fejlődött a gombákkal foglalkozó tudomány, a mikológia. Eredményei sokszor a fajok neveinek változásait hozták. A ma már érvénytelen több száz tudományos nevet (szinonim nevek) is megtalálja az érdeklődő a névjegyzékben, dőlt betűvel írva. E nevek segítségével pontosan azonosíthatók a régebbi hazai és külföldi gombász szakkönyvekben szereplő fajok. Tehát egy több évtizeden át gyűjtött gombász könyvgyűjtemény használati értéke ezáltal megőrizhető, tartalma a legújabb ismeretekkel összevethető.

A teljes magyar- és latin tartalomjegyzék összeállításával a Gombaválogató sorozat használóinak már régen megfogalmazott kérését teljesítjük.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Gombaválogató 10. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gombaválogató 10. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  168
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  290 gr
  ISBN:
  9786155224133
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2386009 / 1109816
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Gombaválogató 10. ebook, könyvet Gombaválogató 10. FB2, Download Gombaválogató 10. PDF , Download Gombaválogató 10. MOBI, Online Gombaválogató 10. könyvet, ingyenes letöltések Gombaválogató 10. IPhone, Online könyvet Gombaválogató 10. PDF, ingyenes Gombaválogató 10. DJVU, ingyenes letöltések Gombaválogató 10. TXT, letöltések Gombaválogató 10. RTF, Online Gombaválogató 10. FB2 , e-könyvet Gombaválogató 10. letöltések TXT, ingyenes Gombaválogató 10. letöltések könyvet, e-könyvet Gombaválogató 10. download MOBI, letöltések Gombaválogató 10. IPad, olvas Gombaválogató 10. MOBI, olvas Gombaválogató 10. DOC, ingyenes Gombaválogató 10. AWZ, Download e-könyvet Gombaválogató 10. iPad , ingyenes Gombaválogató 10. DJVU, Download Gombaválogató 10. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gombaválogató 10. DVD, olvas Gombaválogató 10. TXT, Book Gombaválogató 10. letöltések DJVU, Gombaválogató 10. letöltések könyvet ingyenes, Gombaválogató 10. letöltések könyvet pdf ingyenes, Gombaválogató 10. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gombaválogató 10. pdf ingyenes, Gombaválogató 10. letöltések könyvet epub ingyenes, Gombaválogató 10. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply