Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"A szerző vadonatúj esszéit kínálja e könyv. Az esszé (legalábbis a klasszikus tanítás szerint) az elmélkedés, a gondolkodás szépprózája. De talán muszáj Babitsot is idézni, ő egy helyütt azt írja: az esszé okoskodó műfaj. Mindenesetre valami olyasféle írásmű, amelynél kiváltképp döntő szerepe van a formának. Ha ez utóbbi valóban olyan nyomatékkal esik latba, a Gyeptéglák a füveskönyvemből egészen sajátos, kiváltképp figyelemreméltó kötet; színes, de szigorúan komponált. És ami a fölépítését illeti valóban egészen különleges esszékötet.
A Gyeptéglák a füveskönyvemből szerzője több kötetnyi esszét publikált, ezek elsősorban filozofikus megközelítésű prózák, a szerzőre olyannyira jellemző egyéni, senki máséval össze nem téveszthető hangnemben megírva. Tárgyukat illetően hol a hétköznapokra, korunk legégetőbb problémáira, hol pedig a klasszikus görög-római mitológia értékeire, s e mitológia iránti nosztalgiára helyezik a hangsúlyt. De mindenekfölött elsősorban mégis úgynevezett könyvesszék, irodalmi tanulmányok. S alighanem épp tény-, ismeret- és nyelvi képgazdagságuk, a szerző személyéhez kötődő stílusuk az, amiről azonnal felismerhetők.
A mostani összeállítás abban különbözik Kelemen Lajos minden eddigi prózamunkájától, hogy eleve túllép az írás alkalmi határán: aki könyvesszét vagy tanulmányt ír, egy adott tárgyra kénytelen koncentrálni. A Gyeptéglák a füveskönyvemből megbontja, kitágítja az alkalmi kereteket: vagyis e kötetben tulajdonképpen a pillanat és az időtlen folytat párbeszédet. A hétköznap és az ünnep, s a modern gondolkodás posztulátumai, zaklatott gyónás-jellege keveredik amegszólalás hol komoly és komor, hol meg metszően ironikus tónusával. S e párbeszéd éppen azért komoly, mert szinte egyetlen fordulatából sem hiányzik az erkölcsiségért lázadó szó tiszteletben tartása és a jobbféle gúny. S miről beszél itt a múló a múlhatatlannal? Égi hatalomról, földi kényszerekről, életről, elmúlásról, szerelemről, erős fényekről és vaskos árnyakról. Szereplői között pedig éppúgy megtalálhatók a névtelenség szférájában merészet álmodó és teremteni akaró hétköznapi figurák (például egy fordulatos sorsú grófnő, egy álomittas munkásember), mint a külhoni és magyar kultúra s irodalom jelentős alakjai; például Svetislav Basara, Albert Camus, Babits Mihály, Kalász Márton, Markó Béla, Takács Zsuzsa, Tóth Erzsébet, Iancu Laura. Vagy éppenséggel a színészek közül Jászai Maritól Udvaros Dorottyáig számos ismert teátrista.
"A Könyv Magyarul!


Letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  268
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  260 gr
  ISBN:
  9789632637471
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2710613 / 1171849  TAGS:
  Online Gyeptéglák a füveskönyvemből ebook, könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből FB2, Download Gyeptéglák a füveskönyvemből PDF , Download Gyeptéglák a füveskönyvemből MOBI, Online Gyeptéglák a füveskönyvemből könyvet, ingyenes letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből IPhone, Online könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből PDF, ingyenes Gyeptéglák a füveskönyvemből DJVU, ingyenes letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből TXT, letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből RTF, Online Gyeptéglák a füveskönyvemből FB2 , e-könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések TXT, ingyenes Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések könyvet, e-könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből download MOBI, letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből IPad, olvas Gyeptéglák a füveskönyvemből MOBI, olvas Gyeptéglák a füveskönyvemből DOC, ingyenes Gyeptéglák a füveskönyvemből AWZ, Download e-könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből iPad , ingyenes Gyeptéglák a füveskönyvemből DJVU, Download Gyeptéglák a füveskönyvemből e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gyeptéglák a füveskönyvemből DVD, olvas Gyeptéglák a füveskönyvemből TXT, Book Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések DJVU, Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések könyvet ingyenes, Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések könyvet pdf ingyenes, Gyeptéglák a füveskönyvemből pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gyeptéglák a füveskönyvemből pdf ingyenes, Gyeptéglák a füveskönyvemből letöltések könyvet epub ingyenes, Gyeptéglák a füveskönyvemből ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply