Gyümölcsnevek szótára letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Gyümölcsnevek szótára a régi magyar gyümölcsfajták illatos és zamatos sokféleségét tárja elénk. A feldolgozott forrásokból mintegy félezer gyümölcsnevet ismerhetünk meg szinonimáikkal együtt, a bo­tanikai fajszám meghaladja a negyvenet. A szerző gyűjtőmunkája eredményeként a nyelvtörténeti adattár botanikusoknak, pomológusoknak és agrártörténészeknek kínál segítséget, azonban az érdeklődők széles körét is vendégül hívja a Kárpát-medence többnyire ende­mikus, illetve őshonosnak tekinthető fajtáival való ismerkedésre.

A szótár bemutatja gyümölcsneveink történetének és eredetének változatos, színes világát. Megtudjuk, hogy az áfonya és a kokojsza román eredetű jövevényszó, az árpával érő körte neve a latinból tükörfordítással keletkezett, a cseresznye és a dinnye szláv eredetű szó, a germersdorfi cseresznye a növény német eredetére utal, a mandula olasz eredetű jövevényszó, a meggy szó ősi örökség a finnugor korból, a naspolya latin eredetű vándorszó, a som a dióval együtt ótörök eredetű szó, a sztarking almafajta angol eredetű neve pedig a Stark faiskola nevéből származik.

PELCZÉDER KATALIN a Pannon Egyetem Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézetének oktatója, aki hosszú évek munkájával gyűjtötte össze és rendszerezte a gyümölcsnevek térben és időben egyaránt gazdag szókincsét.

A kötet érdekes olvasmány a gyümölcsismeret és gyümölcstörténet iránt érdeklődők számára. A kiadvány szerves egységet alkot a szerzőnek a Tinta Könyvkiadónál megjelent Magyar gyümölcsnevek című könyvével.

Surányi Dezső

Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 53. tagja.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Gyümölcsnevek szótára ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gyümölcsnevek szótára ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  222
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  260 gr
  ISBN:
  9789634091509
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713721 / 1173952
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Gyümölcsnevek szótára ebook, könyvet Gyümölcsnevek szótára FB2, Download Gyümölcsnevek szótára PDF , Download Gyümölcsnevek szótára MOBI, Online Gyümölcsnevek szótára könyvet, ingyenes letöltések Gyümölcsnevek szótára IPhone, Online könyvet Gyümölcsnevek szótára PDF, ingyenes Gyümölcsnevek szótára DJVU, ingyenes letöltések Gyümölcsnevek szótára TXT, letöltések Gyümölcsnevek szótára RTF, Online Gyümölcsnevek szótára FB2 , e-könyvet Gyümölcsnevek szótára letöltések TXT, ingyenes Gyümölcsnevek szótára letöltések könyvet, e-könyvet Gyümölcsnevek szótára download MOBI, letöltések Gyümölcsnevek szótára IPad, olvas Gyümölcsnevek szótára MOBI, olvas Gyümölcsnevek szótára DOC, ingyenes Gyümölcsnevek szótára AWZ, Download e-könyvet Gyümölcsnevek szótára iPad , ingyenes Gyümölcsnevek szótára DJVU, Download Gyümölcsnevek szótára e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gyümölcsnevek szótára DVD, olvas Gyümölcsnevek szótára TXT, Book Gyümölcsnevek szótára letöltések DJVU, Gyümölcsnevek szótára letöltések könyvet ingyenes, Gyümölcsnevek szótára letöltések könyvet pdf ingyenes, Gyümölcsnevek szótára pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gyümölcsnevek szótára pdf ingyenes, Gyümölcsnevek szótára letöltések könyvet epub ingyenes, Gyümölcsnevek szótára ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply