Hasonlatok letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A munkafüzet Balázsi József Attila Hasonlatszótár. A magyar nyelv régi és új szóláshasonlatai című, a Tinta Könyvkiadónál 2017-ben megjelent szótárának anyagára épül. E kézikönyv 1220 címszó alatt nyelvünk 4168 szóláshasonlatát értelmezi 4638 népköltészeti, szépirodalmi vagy sajtónyelvi példával illusztrálva, 683-nak megadva a szinonimáját, 703-nak pedig az antonimáját is.
A munkafüzet 48 különféle gyakorlatot tartalmaz, amelyek a hasonlatok és a szóláshasonlatok gazdag jelentéskörét és használatát világítják meg. 41 a mindennapi szóláshasonlatokat dolgozza fel, 7 pedig az irodalmi hasonlatok (Mikes Kelemen, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Lewis Carrol) kimeríthetetlen világába is elkalauzolja az érdeklődőt. A magyar szóláshasonlatokkal kapcsolatos ismeretek elsajátításának megkönnyítése érdekében az egyes feladatok vagy egy-egy jelentésmező frazémáit dolgozzák fel, vagy valamely közös elemüknek köszönhetően említhetők egy csoportban, mint például szellemi képességek (olyan a feje, mint a rosta), termet (akkora vmi, mint egy bolhavese), állatok (lop vki, mint a tolvaj szarka), tulajdonnevet tartalmazó hasonlatok (beállít vki vhova, mint Pilátus Debrecenbe), időjárással kapcsolatosak (elázik vki, mint egy ürge), bibliaiak (áll vki, mint Bálám szamara) stb. A kötetet megoldókulcs és az irodalmi források jegyzéke zárja.
A munkafüzet anyagának sokoldalú feldolgozása éppen a feladatok említett sokrétűsége révén lehetséges: mind egyéni (otthoni), mind csoportos (iskolai) munkára alkalmas.

BALÁZSI JÓZSEF ATTILA, a mű szerzője nyelvész, nyelvtanár, kutatási területe a frazeológia, etimológia és lexikográfia. A Tinta Könyvkiadónál korábban megjelent kötetei: "Virágnak mondod, pedig nem az…" (2002), A sas egyedül repül (2017).
A Könyv Magyarul!


Letöltések Hasonlatok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hasonlatok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  48
  Borító:
  IRKAFŰZÖTT
  Súly:
  96 gr
  ISBN:
  9789634091172
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2708156 / 1170207
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Hasonlatok ebook, könyvet Hasonlatok FB2, Download Hasonlatok PDF , Download Hasonlatok MOBI, Online Hasonlatok könyvet, ingyenes letöltések Hasonlatok IPhone, Online könyvet Hasonlatok PDF, ingyenes Hasonlatok DJVU, ingyenes letöltések Hasonlatok TXT, letöltések Hasonlatok RTF, Online Hasonlatok FB2 , e-könyvet Hasonlatok letöltések TXT, ingyenes Hasonlatok letöltések könyvet, e-könyvet Hasonlatok download MOBI, letöltések Hasonlatok IPad, olvas Hasonlatok MOBI, olvas Hasonlatok DOC, ingyenes Hasonlatok AWZ, Download e-könyvet Hasonlatok iPad , ingyenes Hasonlatok DJVU, Download Hasonlatok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hasonlatok DVD, olvas Hasonlatok TXT, Book Hasonlatok letöltések DJVU, Hasonlatok letöltések könyvet ingyenes, Hasonlatok letöltések könyvet pdf ingyenes, Hasonlatok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hasonlatok pdf ingyenes, Hasonlatok letöltések könyvet epub ingyenes, Hasonlatok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply